Yenimahalle Belediyesinden ihtiyaç sahiplerine yakacak desteği

Soğuk geçen kış dönemlerinde vatandaşlar arasında ısınma konusu ilk sıralarda geliyor. Bu sorunu kendi imkanlarıyla çözenler haricindeki dar gelirli kişilere yardımcı olma adımları ise devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesinden ihtiyaç sahiplerine yakacak desteği

İnsanların yaşadıkları yerlerde bulunan ağaçların korunması ve bakımlarıyla ilgilenilmesi belediyelerin gün içinde yaptıkları hizmetler arasında yer alıyor. Yenimahalle Belediyesi de bu konuda ilçedeki ağaçların budanması ile ilgilenirken aynı anda iki hizmet gerçekleştiriyor.

Yenimahalle Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde yaptıkları budama faaliyetlerinde elde edilen tonlarca odun yakacak haline getirilip ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor.

Yenimahalle Belediyesinden ihtiyaç sahiplerine yakacak desteği

İKİ FAYDA BİRDEN

Bu sayede hem ağaçlarla ilgilenip görsel güzellik korunuyor hem de dar gelirli aileler yakacak masrafından kurtarılıyor. Konu ile ilgili konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'da atıkların nasıl fayda sağladıklarına dikkat çekti.

Başkan Yaşar "Budama çalışmaları ile kent estetiğine, ağaçların ve yeşil alanların korunmasına katkı sağlıyoruz. Aynı zamanda ağaçların budanması sonucunda ortaya çıkan ağaç ve bitki atıklarını bitkilerde gübre olarak kullanıyor, ihtiyaç sahibi ailelere ise yakıt olarak gönderiyoruz. Böylelikle atıklar hem doğaya hem de vatandaşa fayda sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Yenimahalle Belediyesinden ihtiyaç sahiplerine yakacak desteği - Resim : 2

DESTEKLER DEVAM EDİYOR

Belediye yönetimi tarafından farklı başlıklar adı altında dar gelirlilere yönelik hizmetler sürüyor. Yakacak desteğinin ise havaların soğukluğu geçene kadar devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER