Yenimahalle Belediyesi'nden iftar için metrolarda çorba ikramı

Dünya'da ve ülkemizde bu yıl Ramazan ayının ilk iftarı dün yapıldı. Yenimahalle ilçesinde de iftar saatinde yemek yeme fırsatı olmayanlar için çorba dağıtıldı.

Yenimahalle Belediyesi'nden iftar için metrolarda çorba ikramı

İslam alemi için büyük bir anlam ifade eden ve 30 gün boyunca oruç tutulan Ramazan ayının ilk iftarı dün itibariyle yapıldı. Dünya'da olduğu gibi ülkemizde de her sene gelmeden bir çok hazırlığın yapıldığı Ramazan ayı kapsamında vatandaşlara yönelik kolaylaştırıcı çalışmalar yapılıyor.

Yenimahalle Belediyesi'nden iftar için metrolarda çorba ikramı

METROLARDA ÇORBA İKRAMI

Bu kapsamda Ramazan ayının ilk iftarının dün gerçekleşmesinden dolayı iftar saatinde yollarda olan ve iftar sofrasına oturma fırsatı bulamayanlar için Yenimahalle Belediyesi çorba ikramında bulundu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'da sosyal medya hesabından konu ile ilgili “Mübarek Ramazan ayının ilk iftarında, metro istasyonları çıkışlarında vatandaşlarımıza çorba ikram ettik. Ramazan’ın ülkemize ve tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini diliyorum. Allah tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız ibadetleri kabul etsin" diyerek ilçe sakinleri olmak üzere tüm vatandaşların Ramazan ayını kutladı ve yapılan hizmetten bahsetti.

Yenimahalle Belediyesi'nden iftar için metrolarda çorba ikramı - Resim : 2

RAMAZAN AYINDA İFTAR VERİLİYOR

Türkiye'nin diğer şehirlerinde olduğu gibi Ankara'da da bu yılda kurulan iftar çadırları ile vatandaşların oruçlarını açması sağlanıyor. Yenimahalle Belediyesi de vermiş olduğu çorba ikramına ek olarak ay boyunca kurulan iftar çadırı ile vatandaşlara desteklerini sürdürmeyi amaçlıyor. Ramazan ayı bu yıl 9 Nisan 2024 tarihinde sona erecek ve ardından Ramazan Bayramı başlayacak.

SONRAKİ HABER