Yenimahalle Belediyesinden dolandırıcılık uyarısı!

Yenimahalle Belediyesi son günlerde belediyenin adının dolandırıcılık faaliyetleri kapsamında kullanıldığını açıkladı. Belediye tarafından yapılan açıklama ile vatandaşların bu tarz durumlara karşı hazırlıklı olması istendi.

Yenimahalle Belediyesinden dolandırıcılık uyarısı!

Dolandırıcılık suçları ülkemizde son yıllarda akıllara durgunluk verecek yöntemler ile gerçekleşmesinden dolayı artması ile biliniyor. Resmi kurum ya da yetkili isimleri birebir taklit eden dolandırıcılar vatandaşların paralarını gasp ettikten sonra izlerini kaybettiriyor.

YENİMAHALLE BELEDİYESİ'NDEN DOLANDIRICILIK DUYURUSU

Vatandaşların bu konuda yeni mağduriyet yaşaması yönünde ilgili kişiler tarafından uyarı niteliğinde duyurular gelirken, bugün Ankara'dan önemli bir açıklama daha geldi. Yenimahalle Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada belediye yetkililerinin adının dolandırıcılık yapılırken kullanıldığının tespit edildiği söylendi. Yenimahalle Belediyesi yaptığı açıklamada “Son günlerde bazı kötü niyetli kişiler belediyemiz yetkililerinin isimlerini kullanarak yardım adı altında dolandırıcılık yapmaktadır” denilerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

Yenimahalle Belediyesinden dolandırıcılık uyarısı!

Belediye tarafından açıklamanın devamında “Bu kişilere itibar etmeyiniz ve çevrenizdeki kişileri uyarınız” denilerek hazırlıklı olmaları çağrısı yapıldı. İlçe sakinlerine yönelik yapılan açıklamanın ardından vatandaşların konu hakkında daha duyarlı olması bekleniyor. Ülke genelinde benzer suç vakaları sonucunda vatandaşların en çok bilmesi gereken husus olarak kendiler şüpheli bir durum yaşadığında hemen inanmaması ön plana çıkıyor.

VATANDAŞLARIN YETKİLİLER İLE İLETİŞİME GEÇMESİ GEREKİYOR

İnsanları, kendilerini önemli kişi ya da kurum olarak tanıtan kişilere hemen inanmamaları ve paniğe kapılmadan yetkili kişilere söz konusu durum hakkında bilgilendirme yapmaları konusunda çağrılar yapılıyor. İlerleyen günlerde yeni dolandırıcılık girişimleri yaşanmaması adına emniyet birimleri de çalışmasını sürdürüyor.

SONRAKİ HABER