Yenimahalle Belediyesinden büyük gurur! Halk Dansları topluluğu şampiyon oldu

Türkiye'nin zengin folklor kültürünü yansıtmak adına ülkenin dört bir yanında resmi ve özel kuruluşların bir ara getirdiği dans toplulukları bulunuyor. Bu topluluklar kendi aralarında dönem dönem çeşitli yarışmalara katılıyor.

Yenimahalle Belediyesinden büyük gurur! Halk Dansları topluluğu şampiyon oldu

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde de kültür mirası olan Halk oyunlarına sahip çıkılması adına TUBİL Halk Dansları Topluluğu kurulmuştu. On yıllardır Yenimahalle ilçesinin adını gerek uluslararası gerek yurt içi yarışmalarda aldığı sonuçlar ile duyuran TUBİL Halk Dansları Topluluğu önemli bir başarıya imza daha attı.

TUBİL ÇORUM'DAN KUPA İLE DÖNDÜ

Gençleri halk oyunları ile buluşturan ve folklor ile Anadolu kültürünü benimsemelerini sağlayan TUBİL Halk Dansları Topluluğu Şampiyonluklarına bir yenisini daha ekledi. TUBİL , Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 6-7 Temmuz’da Çorum’da düzenlenen bölge yarışmasında, büyükler ve yıldızlar grubunda rakiplerini tek tek eleyerek bölge birincisi oldu.

Yenimahalle Belediyesinden büyük gurur! Halk Dansları topluluğu şampiyon oldu

24 takımın yarıştığı yarışmada birinci sırada yer alan topluluk bu gelişmenin ardından önümüzdeki günlerde Türkiye Şampiyonasında boy gösterme fırsatı yakaladı. TUBİL'in başarısını tebrik edenlerden birisi de Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar oldu.

"...GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR"

Başkan Yaşar "TUBİL, ulusal ve uluslar arası yarışmalarda aldığı başarılı sonuçlarla Yenimahalle’ye büyük gurur yaşatıyor ve gençlerimizin bu başarısı göğsümüzü kabartıyor. Anadolu kültürünün gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük rol üstlenen ve yöresel kültürümüzü dünyaya tanıtan gençlerimizi yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Yenimahalle'nin tanınmasında rol oynayan oluşumlardan TUBİL'in bir sonraki başarısının ne olacağı merak konusu oldu. Yenimahalle Belediyesi de dansçılarına bu konuda desteğini sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER