Yenimahalle Belediyesi yeni Kız Öğrenci Yurdu inşaatı için temel atma töreni düzenleyecek!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar üzerinde çalışmaların devam ettiği kız yurdu projesi ile ilgi yeni gelişmeyi duyurdu. Başkan Yaşar yarın gerçekleşecek temel atma törenine tüm vatandaşları davet etti.

Yenimahalle Belediyesi yeni Kız Öğrenci Yurdu inşaatı için temel atma töreni düzenleyecek!

Geçtiğimiz dönemlerde Yenimahalle Belediyesi Türk Eğitim Vakfı ile bir iş birliğine gidildiğini ve Ankara'da eğitim gören kız yükseköğretim öğrencileri için bir yurt inşaatı yapılacağını açıklamıştı.

KIZ ÖĞRENCİ YURDU YAPILACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Türkiye'nin üniversite okumak için en çok tercih edilen şehirleri arasında yer alan Ankara'da öğrencilerin barınma sorununu bir nebze olmak için başlatılan çalışmada ilçe sınırları içerisine yeni bir yurt inşaatı yapılması kararı verilmişti. O dönem imzalanan protokolün ardından konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanın yolu eğitimden geçiyor. Bu nedenle eğitim için yapılan projelere desteğimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Yenimahalle Belediyesi yeni Kız Öğrenci Yurdu inşaatı için temel atma töreni düzenleyecek!

İlçenin Beştepe mahallesinde inşa edilmesi planlanan kız yurdu için önemli bir gelişme yaşandı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile kız öğrenci yurdu için temel atma töreni düzenleyeceklerini ifade etti.

TEMEL ATMA TÖRENİNİN ZAMANI BELLİ OLDU

Başkan Yaşar “Türk Eğitim Vakfı ve belediyemizin işbirliğinde hayata geçireceğimiz kız öğrenci yurdunun temel atma törenine tüm vatandaşlarımız davetlidir” diyerek törenin gerçekleşeceği tarihi paylaştı. Yapılan paylaşıma göre Kız Öğrenci Yurdu temel atma töreni 19 Mart 2024 (Yarın) saat 14:00'da Beştepe Mahallesi Misket Sokak'ta gerçekleşecek.

Yenimahalle Belediyesi yeni Kız Öğrenci Yurdu inşaatı için temel atma töreni düzenleyecek! - Resim : 2

Kız öğrenci yurdunun açılışına Yenimahalle Belediyesi ve Türk Eğitim Vakfı'ndan önemli isimlerin katılması bekleniyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'da törende hazır bulunacak.

SONRAKİ HABER