Yenimahalle Belediyesi vatandaşlarına dolandırıcılık uyarısı yaptı

Yenimahalle Belediyesi son günlerde yaşanan dolandırıcılık olayları ile ilgili bir açıklama mesajı yayınladı. Söz konusu açıklamada ilçe sakinlerine daha dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulunuldu.

Yenimahalle Belediyesi vatandaşlarına dolandırıcılık uyarısı yaptı

Gündemin en çok konuşulan konularından olan dolandırıcılık faaliyetleri ile ilgili Ankara'da önemli bir gelişme yaşandı. Yenimahalle Belediyesi vatandaşlarını adının dolandırıcılar tarafından kullanıldığı noktasında uyardı.

Özellikle son yıllarda medya kanalları ile öğrenilen dolandırıcılık olayları artmaya başlamış, akıl almaz yöntemler ile insanları dolandıran suçlulara karşı ilgili kurum ve kuruluşlar vatandaşlara uyarılarda bulunmuştu. Konu ile ilgili son bir uyarı Yenimahalle Belediyesinden geldi. Yenimahalle Belediyesi vatandaşlarını adının dolandırıcılık faaliyetlerine karıştığı noktasında ilçe sakinleri için sosyal medya kanalları aracılığı ile bir açıklama yayınladı.

Yenimahalle Belediyesi vatandaşlarına dolandırıcılık uyarısı yaptı

UYARI AÇIKLAMASI GELDİ

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Son günlerde bazı kötü niyetli kişiler belediyemiz yetkililerinin isimlerini kullanarak yardım adı altında dolandırıcılık yapmaktadır. Bu kişilere itibar etmeyiniz ve çevrenizdeki kişileri uyarınız” denildi ve vatandaşlara bu konuda uyarılarda bulunuldu.

VATANDAŞLARIN DUYGULARI İSTİSMAR EDİLİYOR

Yapılan dolandırıcılık faaliyetlerinde art niyetli kişiler vatandaşların en hassas olduğu noktaları bularak oradan insanlara o yönden yaklaşıyor. Her gün yeni bir yöntem bulan dolandırıcılar Yenimahalle Belediyesi'nin adının vatandaşlarda önemli bir yer edindiğini ve Belediyenin adının geçtiği mesajlar ya da belediyenin adını kullanan kişilere ilgi gösterileceğini bildiği için bu şekilde hareket ettikleri ön görülüyor.

SONRAKİ HABER