Yenimahalle Belediyesi teknoloji bağımlığına karşı savaş açtı!

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde vatandaşları sosyal anlamda geliştiren ve eğiten programlar düzenlenmeye devam ediliyor. Bu kapsamda belediye yönetimi tarafından bir eğitim daha verildi.

Yenimahalle Belediyesi teknoloji bağımlığına karşı savaş açtı!

Günümüzde insanlığın en çok sıkıntı çektiği rahatsızlıklar arasında bağımlılık yatıyor. Bir çok farklı türde bağımlılık sorunu yaşayan insanlar sosyal hayata devam etme konusunda problemler yaşıyor.

7-16 YAŞINDAKİ GENÇLERE İNTERNETİ DOĞRU KULLANMA EĞİTİMİ

Her yaştan insanın karşılaştığı bağımlılık sıkıntısı ile ilgili Yenimahalle Belediyesi önemli bir program gerçekleştirdi. Teknoloji bağımlılığı üzerine yapılan eğitim Yenimahalle İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Yenimahalle Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirildi.

Yenimahalle Belediyesi teknoloji bağımlığına karşı savaş açtı!

Batıkent Meydan AVM'de bulunan kurs merkezindeki eğitime gençlerden ilgi yüksek oldu. Sosyal Hizmet Uzmanı Meltem Tarman gençlere interneti nasıl kullanmaları gerektiğine dair bilgiler verdi.

KONUNUN UZMANINDAN GENÇLERE ÖNERİLER

Tarman teknoloji bağımlılığını yenmek için "Çocuklar ve gençler bilgisayar ve internet dışında da hobi geliştirmeleri için teşvik edilmelidir. İnternet kullanımına ara verilecek zamanı hatırlatmak üzere alarm kurulmalıdır. İnternette harcanılan vakit nedeniyle yapılamayan etkinlikler listelenip bu etkinlikler planlanmalıdır" gibi tavsiyeler sıraladı.

Sohbet havasında geçen eğitimin ardından gençler yeni bilgiler kazanmış bir şekilde evlerine döndü. Belediye yönetiminin de çocukların kendini geliştirdiği bu tarz faaliyetlere devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER