Yenimahalle Belediyesi sivrisineklere karşı larva çalışmaları yapıyor

Ankara halkının sıcaklar ile beraber en çok şikayetçi olduğu konuların başında sivrisinekler ile mücadele geliyor. Bu konu ile ilgili Yenimahalle Belediyesi tarafından peş peşe paylaşımlar geliyor.

Yenimahalle Belediyesi sivrisineklere karşı larva çalışmaları yapıyor

Zararlı haşere ve sivrisinekler yaz aylarda Ankara halkını bunaltmayı sürdürüyor. Başkent halkının sıcaktan dolayı kendilerini attığı yeşil alan ve parklarda giderek artan vektörlere karşı ilaçlama faaliyetlerinde bulunuluyor.

BAŞKAN YAŞAR SÜRECE DAİR YENİ PAYLAŞIM YAPTI

Konu ile ilgili olarak Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar sık sık vatandaşları sürece dair bilgi sahibi yapmak adına belediye çalışmalarına ait paylaşımlar yapıyor. Başkan Yaşar yeni bir paylaşım daha yaparak larva çalışmalarından bahsetti.

Yenimahalle Belediyesi sivrisineklere karşı larva çalışmaları yapıyor

Başkan Yaşar sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı yazıda "İlçemizde sivrisinek üreme kaynağı oluşturabilecek her türlü su birikintisi, sazlık alan ve bataklıklarda larva çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Karasinek üreme kaynağı olabilecek çöp konteynerleri, organik atıkların bulunduğu yerleri de düzenli olarak temizleyip ilaçlıyoruz" dedi.

Yenimahalle Belediyesi sivrisineklere karşı larva çalışmaları yapıyor - Resim : 2

İLAÇLAMALARIN DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

Yaz aylarının başlangıç dönemi olan Haziran'da bu kadar yoğun bir sivrisinek rahatsızlığının bulunması ilerleyen aylar için akıllarda soru işareti oluşturuyor. Bu nedenle Yenimahalle ilçesinde belediye ekiplerinin hijyen ve sağlık açısından ilaçlamaları daha da sık bir şekilde sürdürmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER