Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet için anma töreni düzenledi

Türk Edebiyatının bir döneme damga vurmuş isimlerinden Nazım Hikmet için vefatının 61. yıl dönümünde yurt genelinde etkinlikler gerçekleştirildi. Yenimahalle'deki etkinliklerin adresi adının verildiği kültür merkezi oldu.

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet için anma töreni düzenledi

Yenimahalle Belediyesi'nin Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği ve Cumhuriyet Vakfı ile beraber düzenlediği programa üst düzey katılım gerçekleştirildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Nazım Hikmet'in ömrünün son yıllarını geçirdiği Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov ve diğer katılımcılar Nazım Hikmet için bir araya geldi.

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet için anma töreni düzenledi

"NAZIM HALA İLK SEVDAMIZDA..."

Söz konusu programda konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Nazım Hikmet'e dair övgü dolu sözler söyledi. Başkan Yaşar "Nazım Hikmet’i anlatmak için ne söylersek söyleyelim, O’nun eşsiz edebiyatını, kişiliğini vurgulamakta yetersiz kalacaktır. Nazım hala ilk sevdamızda, ilk terkedilişimizde, ilk acımızda yanımızda olmayı sürdürüyor" diyerek kendisini saygı ve özlemle andığını ifade etti.

HOŞGÖRÜ MESAJI

Başkan Fethi Yaşar sözlerinin devamında Nazım Hikmetin ülke için söylemiş olduğu "Bu memleket bizim" sözlerine atıfta bulundu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar "Bu topraklarda huzur içinde yaşayabilmemizin tek yolu karşılıklı saygıyı ve hoşgörüyü toplumumuzda egemen kılmaktır. Birilerini suçlayarak, yaftalayarak değil, anlamaya çalışarak ortak yaşam kültürünü geliştirmemiz gerekmektedir" diyerek bir arada olmanın önemi ve gerekliliğine işaret etti.

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet için anma töreni düzenledi - Resim : 2

Etkinlikte Nazım Hikmetin yazdığı Ferhat ile Şirin filminin gösterimi gerçekleşti. Katılımcılar gösteriyi alkışlarla takip etti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER