Yenimahalle Belediyesi kanser hastaları ve yakınları için ücretsiz konaklama imkanı sunuyor

Ankara'da kanser hastalarının tedavi olmak için gittiği Onkoloji hastanesi farklı yerleşim yerlerinden vatandaşlara da ev sahipliği yapıyor. Hastalığına çare bulmak için buraya gelen vatandaşların en çok sıkıntı çektiği konular arasında kalacak yer yatıyor.

Yenimahalle Belediyesinden kanser hastaları ve yakınları için ücretsiz konaklama imkanı

Kanser gibi tedavisi uzun ve meşakkatli bir hastalık konusunda Onkoloji Hastanesi binlerce insana hizmet veriyor. Yaşadığı yerde istediği tedaviye ulaşamayan ve çareyi burada arayan hasta ve yakınları Ankara'nın Yenimahalle ilçesine gelmeye devam ediyor.

DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRİLİYOR

Bu hastalığın insanlara yaşattığı zorluğun farkında olan Yenimahalle Belediyesi ise hastalara ve yakınlarına kolaylık sağlamak adına Zübeyde Hanım Konukevini hizmete sokmuştu. Onkoloji hastanesinde tedavi olmak için buraya gelen hastalara ücretsiz bir şekilde barınma fırsatı veren Konukevinin daha iyi hizmet vermesi için yenileme çalışmaları başlatıldı.

Yenimahalle Belediyesi kanser hastaları ve yakınları için ücretsiz konaklama imkanı sunuyor

Açıldığı günden bu yana yüzbinlerce insanın kalacak yer sıkıntısını giderilmesini sağlayan Zübeyde Hanım Konuk Evinin yenilenmesi ile ilgili Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar önemli açıklamalarda bulundu.

"ONLARI MİSAFİR ETMEKTEN GURUR DUYUYORUM"

Başkan Yaşar "300 binden fazla hasta ve hasta yakınına konaklama hizmeti sunduk. 2014 yılında açmış olduğumuz misafirhanemiz bugün 10 yaşında. Elbette yıllar içinde tesisimizde yıpranmalar oldu ve tadilat ihtiyacı doğdu. Ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. En kısa zamanda yenileme işlemlerini tamamlayarak konukevimizi yenilenen yüzüyle açacağız. Önemli olan vatandaşlarımız sağlığına kavuşması. Onları misafir etmekten gurur duyuyoruz" diyerek hayata geçirdikleri hizmetten memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Vatandaşların konforunu ön planda tutarak hazırlanan konuk evinde günde 3 öğün ücretsiz yemek veriliyor. Konukevinde ücretsiz bir şekilde kaliteli konuklama fırsatı yakalayan ailelerde morallerini yüksek tutarak tedavilerine devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesi kanser hastaları ve yakınları için ücretsiz konaklama imkanı sunuyor - Resim : 2

Yenimahalle Belediyesi tarafından ilçe halkına yönelik destek hizmetleri üzerinde çalışılmaya devam ediliyor. Bu hizmetler ile vatandaşların sosyal anlamda daha iyi noktaya gelmesi amaçlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER