Yenimahalle Belediyesi ilçedeki park ve ağaçlandırma alanlarını yaza hazırladı

Ankara'nın kalabalık ilçesi Yenimahalle'de yaza özel çalışmalar sürüyor. Aşırı sıcaklardan dolayı vatandaşların kaçış noktası olan yeşil alanlarda yapılan faaliyetler hakkında bilgiler veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar gelinen son noktayı rakamlar ile gözler önüne serdi.

Yenimahalle Belediyesi ilçedeki park ve ağaçlandırma alanlarını yaza hazırladı

Türkiye Haziran ayının ilk günlerinden itibaren aşırı sıcaklara teslim oldu. Sıcaklardan nasibini alan Ankara'da da benzer durumlar yaşanıyor. Denizi olmayan bir şehir olmasından dolayı sıcaklarda vatandaşların kendilerini göl ve yeşil alanlara attığı başkentte yerel yönetimlerde bu yerlerde çalışmalarını hızlandırdı.

"EKSİKLERİ GİDERİYORUZ"

Yenimahalle Belediyesi de ilçe sınırları içerisinde yer alan yeşil alan ve parklardaki eksikleri gidermek ve sayılarını arttırma yönündeki politikasını sürdürüyor. Bu konu hakkında bilgiler veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'da çok sayıda personel ile sahada olduklarını söyledi.

Yenimahalle Belediyesi ilçedeki park ve ağaçlandırma alanlarını yaza hazırladı

Başkan Yaşar "Yenimahalle’de 150 kişilik ekiple parklarda çalışmalarımızı sürdürürken, kırılan ve yıpranan bank, kamelya, çöp tenekeleri ve spor alanları ile oyun gruplarını da tamir ediyor, elektrik ve su tesisatlarındaki eksiklikleri gideriyoruz" diyerek eksikleri giderdiklerini söyledi.

"TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİK"

İlçenin yeşil alan hacmi ile ilgili de güncel rakamlar paylaşan Başkan Fethi Yaşar "İlçemizdeki 460 park ve ağaçlandırma alanını ilçe sakinlerimiz için yaza hazırladık. Ağaçlandırma ve park çalışmaları ile Yenimahalle’deki yeşil alan miktarını 3 milyon metrekareye çıkarırken, ilçemizin farklı noktalarındaki parklarda bakım, onarım, ağaç budama, çim biçme ve temizlik çalışmalarına hız verdik" diye konuştu.

Yenimahalle halkının sıcaklıkların etkisini yitirene kadar park ve mesire alanlarına ilgisinin yoğun bir şekilde olması ön görülüyor. Bu doğrultu da ekipler düzenli olarak çalışmalarda bulunuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER