Yenimahalle Belediyesi İABB'nin eğitimlerine ev sahipliği yaptı

Yenimahalle Belediyesi, İABB tarafından bağlı belediyelerin Yazı İşleri Müdürlüklerine yönelik düzenlenen “Yazışma Kuralları” konulu eğitime ev sahipliği yaptmak üzere kapılarını araladı.

Yenimahalle Belediyesi İABB'nin eğitimlerine ev sahipliği yaptı

İç Anadolu Belediyeler Birliği (İABB) tarafından bağlı belediyelerin Yazı İşleri Müdürlüklerine yönelik “Yazışma Kuralları” konulu eğitim düzenlendi. İBB tarafından düzenlenen eğitim programına ise Yenimahalle Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Yenimahalle Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen eğitim programına İABB ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra Ankara ve çevre ilçe belediyeleri bünyesinde hizmet veren Yazı İşleri Müdürlüğü yöneticileri ile personeli katılım gösterdi.

İÇ ANADOLU BELEDİYELER BİRLİĞİ’NDEN PERSONELE EĞİTİM

''Vatandaşın hakkını korumak için bu eğitimleri düzenliyoruz'' sloganı ile hareket eden İABB, kurum çalışanlarını “Yazışma Kuralları” konusunda bilgilendirdi.

Yenimahalle Belediyesi İABB'nin eğitimlerine ev sahipliği yaptı

Eğitime katılan yazı işleri müdürlüğü personel ve yöneticilerine kısa bir konuşma yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, “İABB olarak dönem itibariyle mevzuat ve resmi kurumlar arası yazışmalarda oluşabilecek bir yanlışlığın önüne geçmek amacıyla eğitimler düzenliyoruz.

Yenimahalle Belediyesi İABB'nin eğitimlerine ev sahipliği yaptı - Resim : 2

Belediyelerin en önemli müdürlüklerinden biri olan Yazı İşleri Müdürlüğü için ilk kez gerçekleştirdiğimiz bu eğitimleri, Mali İşler, İmar gibi diğer birimler için ayrı olarak düzenlemeye devam edeceğiz.'' dedi. Belediyelerin vatandaşa kaliteli hizmet götürmek, hakkını korumak için hukuka ve yönetmeliklere bağlı kalmak zorunda olduğunun altını çizen Başkan Yaşar, '' Uygulanan bu yönetmelikler her gün değişim gösteriyor. Bu nedenle personelin de değişen bu yönetmelikler konusunda bilgi sahibi olması ve kanuna uygun hareket etmesi için bunun gibi eğitimlerin düzenlenmesi büyük önem arz ediyor.

Yenimahalle Belediyesi İABB'nin eğitimlerine ev sahipliği yaptı - Resim : 3

İABB olarak bağlı belediye personellerinin bilgilenmesi ve gelişimi için yaptığımız bu eğitimleri sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu. İABB tarafından ilk kez düzenlenen, yazı işleri müdürleri, servisleri, işleyiş ve yasal mevzuat gibi önem taşıyan konuların detaylı bir şekilde işlendiği eğitim programında katılımcılara sertifikalarını İABB Başkanı ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar taksim etti.

SONRAKİ HABER