Yenimahalle Belediyesi hijyen kurallarına uymayan işletmelere göz açtırmıyor

Belediyelere bağlı olarak gün içinde çalışmalarını sürdüren Zabıta ekipleri toplum sağlığını ön planda tutuyor. Ekiplerin iş yerlerinde yaptığı denetimlerde ise şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkıyor.

Yenimahalle Belediyesi hijyen kurallarına uymayan işletmelere göz açtırmıyor

Sosyal hayatta vatandaşlar kafe, restoran gibi yerler başta olmak üzere çok sayıda yere giderek yiyecek satın alıyor. İnsanların bu gibi yerlerde en çok dikkat ettiği hususların başında ürünlerin hijyenik bir şekilde hazırlanması geliyor.

Bu konuda vatandaşların hassasiyetini haklı bulan ve bu doğrultuda hazırlıklarını sürdüren Yenimahalle Belediyesi dükkanları denetlemeyi sürdürüyor. Zabıta ekiplerinin yaptığı denetlemeler sonucunda ise istenilen şartları sağlayamayan yerlere kanunlar çerçevesinde cezalar kesiliyor.

Yenimahalle Belediyesi hijyen kurallarına uymayan işletmelere göz açtırmıyor

"KİMSE KUSURA BAKMASIN"

Konu ile ilgili Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'da sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak neden cezai işlem uyguladıklarını belirtti. Başkan Yaşar "İlçemizde kötü koşullar altında gıda üreten işyerleriyle karşılaşmak istemiyoruz. Ancak kimse kusura bakmasın halkın sağlığıyla oynayan, uygun olmayan şartlarda üretim yapan hiçbir işletmeyi görmezden gelemeyiz" dedi.

Yenimahalle Belediyesi hijyen kurallarına uymayan işletmelere göz açtırmıyor - Resim : 2

Belediye Başkanı Yaşar açıklamasının devamında Kabahatler Kanununa göre gerekli yerlere ceza verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirtti.

Yenimahalle ilçesinde işletmelerin hijyen kurallarını karşılayıp karşılamadığına dair denetimler yıl boyu sürüyor. Bu uygulama ile vatandaşların daha rahat alışveriş yapması sağlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER