Yenimahalle Belediyesi evrensel değerleri çocuklara müze ile öğretiyor

Müzeler her yaştan insan için ilgi çekici özellikler barındırıyor. Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde müzelerin bu yönü çocukların bilgilerinin artması için kullanılıyor.

Yenimahalle Belediyesi evrensel değerleri çocuklara müze ile öğretiyor

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen Evrensel Değerler Çocuk Müzesi yaz aylarında ilçedeki çocukların gidebileceği ilk yerler arasında bulunuyor.

TARİHİ ÖĞRENİRKEN BİLİNÇLENMEK

Bünyesinde barındırdığı hem tarih öncesi çağlar kısımlar hem de evrensel değerleri ve ilkeleri öğreten bölümler ile müze ilçeye farklı bir değer katıyor. Söz konusu müze Türkiye'nin ilk Çocuk Müzesi olmasıyla Yenimahalle ilçesini farklı bir yerde konumlandırıyor.

Yenimahalle Belediyesi evrensel değerleri çocuklara müze ile öğretiyor

Gerek okul dönemi sınıf arkadaşlarıyla, gerekse tatil dönemlerinde aileleri ile beraber bu müzeye gelen çocuklar Vahşi Yaşam ve Yardımseverlik, Çevre ve Saygı, Pinokyo ve Doğruluk, Veterinerlik ve Sevgi, Entomoloji ve Birlik, Bilim Merkezi ve Planetaryum, Atatürk Köşesi ve Arkeoloji Alanı ile hem kendi bilgilerini artırıyor hem de iyi bir şekilde sosyalleşebiliyor.

KİŞİSEL GELİŞİME KATKI

Tarih öncesi çağlara alandaki bölümler ile yakından bakma fırsatı yakalıyor. Bu alanlarda geçmiş dönemler ve o dönemlerde yaşamış canlıları gören çocuklar çevre koruma konusunda daha duyarlı hale geliyor. Pinokyo ve Doğruluk ile Dostluk ve Çiftlik gibi alanlarda ise doğru söylemek ve dürüst yaşamanın insana kattığı önemden bahsediliyor.

Bu önemli müze Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Alanında ziyaretçilerini bekliyor. Müze özel bir durum olmadığı müddetçe haftanın altı günü ziyaret edilebiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER