Yenimahalle Belediyesi destek eğitim merkezleri ile binlerce öğrencinin hayatına dokundu

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde yıllardır devam eden eğitim kurslarında büyük oranda başarı sağlandı. Rakamlarla ortaya konulan bu istikrar ile ilgili belediye başkanı Yaşar bir paylaşımda bulundu.

Yenimahalle Belediyesi destek eğitim merkezleri ile binlerce öğrencinin hayatına dokundu

Uzun yıllardır ilçe gençlerinin eğitimine yatırım yapan Yenimahalle Belediyesi binlerce ortaokul öğrencisini lise sınavlarına hazırladı. Bu kurslarda eğitim alan öğrencilerin elde ettiği başarı ise belediye tarafından memnuniyetle karşıladı.

Yenimahalle Belediyesi tarafından açılan Destek Eğitim Merkezleri aradan geçen 8 yılda, 8 bin öğrenciye eğitim verdi. Ücretsiz bir şekilde LGS sınavına hazırlanan gençler bu yerlerden almış olduğu hizmet sonrasında büyük bir oranda nitelikli liselere yerleşti.

Yenimahalle Belediyesi destek eğitim merkezleri ile binlerce öğrencinin hayatına dokundu

BAŞKAN YAŞAR ÜCRETSİZ KURSLARIN GEREKLİLİĞİNİ VURGULADI

Belediye tarafından verilen bilgilere göre bu yıl Destek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören bin öğrencinin yüzde 60'lık kısmı nitelikli üniversitelere yerleşecek. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'da öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.

Başkan Yaşar "Maalesef hazırlık kursları çok pahalı bu yüzden biz de kurslara kayıt yaptıramayan öğrencilerimize yönelik okula yardımcı ve sınavlara hazırlık eğitimleri veriyoruz. İlçemizin 8 ayrı noktasında konumlandırdığımız Destek Eğitim Merkezlerinde, çocuklarımız LGS ve YKS sınavlarına ücretsiz bir şekilde hazırlanıyor." diyerek hizmetlerinin ne kadar önemli bir anlam ifade ettiğine dikkat çekti.

Yenimahalle ilçesi öğrencilere çalışma alanları açarak ve programlar sunarak eğitimlerine destek oluyor. Bu girişimlerin ilerleyen dönemde de sürmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER