Yenimahalle Belediyesi çocuklara trafik kurallarını eğlenirken öğretmeye devam ediyor

Geleceğin sürücüleri olarak yollarda yer alacak çocuklara küçük yaştan itibaren eğitim verilmesi büyük önem taşıyan bir husus olarak kabul ediliyor. Yenimahalle ilçesinde de bu bilinçle çeşitli iş birlikleri yapılarak bilgilendirmeler yapılıyor.

Yenimahalle Belediyesi çocuklara trafik kurallarını eğlenirken öğretmeye devam ediyor

Araç sürmeyi bilmek kadar trafik kurallarına hakim olmakta büyük önem taşıyor. Günümüzde bir çok kazanın temelinde kuralları tam olarak bilmemek ve dikkatsizlik yatmasından dolayı yeni nesillerin üzerine daha çok düşülüyor.

YENİMAHALLE'NİN KÜÇÜKLERİ TRAFİK EĞİTİMİ ALDI

Ankara'da Yenimahalle Belediyesi de bu konuda önemli bir adım attı. Yenimahalle Belediyesi Havva Gürbüz Kreş ve Gündüz Bakımevine gelen Ankara İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ve Yenimahalle İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma Timleri, çocuklara trafik konusunda eğitimler verdi.

Yenimahalle Belediyesi çocuklara trafik kurallarını eğlenirken öğretmeye devam ediyor

Miniklerin trafik kurallarını daha iyi bir şekilde öğrenmesi ve akıllarında kalması için alana bir platform kuruldu. Küçük öğrenciler trafikte nasıl hareket etmeleri, gördükleri levhaların anlamları gibi bir çok konuda önemli bilgiler almış oldular.

EĞLENCELİ ANLAR YAŞANDI

Çocuklar görevli Jandarma personellerinden trafik eğitimi alırken bir yandan da akülü araba sürerek neşeli anlar geçirdiler. Kreş eğitmenleri ve Jandarma personelleri yaptıkları eğitim ile öğrencilere unutmayacakları anlar yaşattılar.

Trafikte bilinçlenme konusunda çocuklarda dahil olmak üzere her yaştan insana eğitimler verilmeye devam ediliyor. Yapılan uyarı ve telkinler ile trafikte can kaybı ve yaralanmaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER