Yenimahalle Belediyesi Çerkeslerin Yıl sonu gösterisine ev sahipliği yaptı

Türkiye'nin her şehrinde olduğu gibi Ankara'da da farklı etnik kökene sahip vatandaşlar bulunuyor. Bu vatandaşlar bir arada kalarak gelenek ve göreneklerini yaşatmaya devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesi Çerkeslerin Yıl sonu gösterisine ev sahipliği yaptı

Anadolu'nun eski topluluklarından olan Çerkesler Ankara'da önemli bir etkinliğe imza attılar. Ankara Çerkes Derneği tarafından gerçekleştirilen yıl yonu etkinlikte renkli anlar yaşandı.

Dernek tarafından yapılan yıl sonu gösterisi Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde sahnelendi. Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleşen gösteriye Belediye Başkanı Fethi Yaşar'da katıldı.

Yenimahalle Belediyesi Çerkeslerin Yıl sonu gösterisine ev sahipliği yaptı

HALK OYUNLARI SAHNELENDİ

Çerkes kültürüne ait yöresel halk oyunları izleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar düşüncelerini paylaştı. Çerkez toplumunun ülke için ifade ettiği önemden bahseden Başkan Yaşar "Dünyanın dört bir yanına dağılmak zorunda kalmış, sürgünden payını almış Çerkes dostlarımızın anayurtları için kalplerindeki sürgün hiç bitmedi belki ama hepsi bu vatanın, bu toprakların ayrılmaz bir parçası oldular" şeklinde konuştu.

Yenimahalle Belediyesi Çerkeslerin Yıl sonu gösterisine ev sahipliği yaptı - Resim : 2

BAŞKAN YAŞAR'DAN ÇERKES TOPLUMUNA ÖVGÜ

Çerkeslerin ülkemize olduğu kadar anavatanlarına da sadık kalmasına dair de konuşan Başkan Yaşar "Çerkesler hem yaşadıkları ülkeleri olan Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlılıkları nedeniyle hem de Kafkasların kartalları olarak tarihsel vatanlarına bağlılıkları ile takdiri hak ederler" dedi.

Yıl sonu gösterisinde küçük ve yetişkin gruplarının hazırladıkları oyunlar ilgi ile takip edildi. Seyircilerde oyunlara alkışlarla eşlik ettiler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER