Yenimahalle Belediyesi çalışanlarına yangına müdahale konusunda eğitim verdi

Günlük hayatta insanlar çoğu zaman yangın ya da kaza gibi olumsuz durumlar ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu tarz durumlara karşı önceden hazırlıklı olmak ve gerekli eğitimleri almak kritik önem arz ediyor.

Yenimahalle Belediyesi çalışanlarına yangına müdahale konusunda eğitim verdi

İçinde bulunulan yaz mevsiminden dolayı yangın vakalarında gözle görülür bir artış yaşanmaya başlandı. Bu nedenle toplumun ani durumlara karşı doğru hamleler yapabilmesi için verilen eğitimler hız kazandı.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde de bu konu ile ilgili önemli bir eğitim süreci yaşandı. Yenimahalle Belediyesi bünyesinde hizmet veren arama kurtarma ekipleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı çalışanları yangın konusunda bilinçlendirdi.

Yenimahalle Belediyesi çalışanlarına yangına müdahale konusunda eğitim verdi

ÖNCE BİLGİLENDİRME SONRA UYGULAMA

Ekipler kendilerini dinleyen çalışanlara yangınların kendi içindeki sınıflandırmalarını ve yangınla karşılaşılması durumunda yapılması gerekenleri anlattı. Ekipler yangınları sınıflarına göre detaylı bir şekilde anlattıktan sonra uygulama eğitimine geçti.

Ekipler kontrollü bir şekilde yangın çıkardı. Çıkan yangın nasıl müdahale edilmesi gerektiği gösterilerek söndürüldü.

Bu tarz eğitimler insanların doğru bir şekilde bilinçlenmesi anlamında büyük önem taşıyor. İnsanlar doğru eğitimi almadıkları takdirde niyetleri iyi olsa bile geri dönüşü çok zor olan hatalar yapabiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER