Yenimahalle Belediyesi Ben Türkan Saylan adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı

Geçtiğimiz günlerde Yenimahalle Belediyesi tarafından ilçede ev sahipliği yapılacağı duyurulan Ben Türkan Saylan adlı tiyatro oyunu yoğun bir katılımla sahnelendi. Başkan Fethi Yaşar'da oyunu takip edenler arasında yer aldı.

Yenimahalle Belediyesi Ben Türkan Saylan adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı

Yenimahalle Belediyesi geleneksel hale gelen Tiyatro Festivali kapsamında önemli bir oyuna daha ev sahipliği yaptı.

KADINLAR GÜNÜE ÖZEL TİYATRO OYUNU

8 Mart günü kutlanacak Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak Ben Türkan Saylan oyunu Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde sahnelendi. Geçtiğimiz günlerde Yenimahalle Belediyesi tarafından oyun ile ilgili duyuru yapılmış ve vatandaşlar bu gösteriyi izlemeye davet edilmişti.

Yenimahalle Belediyesi Ben Türkan Saylan adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı

Ücretsiz olan bu tiyatro oyununun davetiyeleri ise 2 Mart Cumartesi gününden itibaren alınmaya başlanmıştı. Vatandaşların biletlerine büyük ilgi gösterdiği Ben Türkan Saylan tiyatro oyunu Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın da katılımı ile Yenimahalle sakinleri ile buluştu.

Yenimahalle Belediyesi Ben Türkan Saylan adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı - Resim : 2

BAŞKAN YAŞAR'IN MESAJI

2009 yılında vefat eden Türkan Saylan'ın hayatına odaklanan Ben Türkan Saylan oyununda Saylan'ı oyuncu ve tiyatrocu Şenay Gürler canlandırdı. Gösteri sonrasında yaptığı paylaşım ile gösterilen ilgiyi gözler önüne seren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Yenimahalle Tiyatro Festivali kapsamında Ben Türkan Saylan isimli tiyatro gösterimine Ankara Milletvekilimiz Sn. Umut Akdoğan ve eşimle katıldık. Ömrünü Atatürkçü aydın nesiller yetiştirmeye adayan, eğitim ve sağlık savaşçısı, ÇYDD'nin kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan’ı saygı ve rahmetle anıyorum. Türkan Saylan, cesur bir Cumhuriyet kadını olarak yeni nesillere ilham kaynağı olmaya daima devam edecek” şeklinde konuştu.

Yenimahalle Belediyesi Ben Türkan Saylan adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı - Resim : 3

Başkan Yaşar ayrıca Şenay Gürler'e teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu. Yenimahalle Belediyesi'nin düzenlediği tiyatro festivali kapsamında önümüzdeki günlerde yeni tiyatro oyunlarının sahneleneceği açıklandı.

SONRAKİ HABER