Yenimahalle Belediyesi asılsız yardım taleplerine karşı vatandaşları uyardı

Belediye tarafından yapılan paylaşımda geçmiş dönemlerde yaşanan konu hakkında bir kez daha vatandaşları ikaz etti. Yapılan paylaşımda dolandırıcıların belediyenin adını kullandığı vurgusu yapıldı.

Yenimahalle Belediyesi asılsız yardım taleplerine karşı vatandaşları uyardı

Yenimahalle Belediyesi geçtiğimiz aylarda yaptığı dolandırıcılık faaliyetlerine benzer bir paylaşım daha yaptı. İlçe sakinlerini dolandırıp haksız maddi kazanç sağlamak isteyenlere karşı teyakkuzda olunması gerektiği bildirildi.

ANKARA'DA DOLANDIRICILAR DURMUYOR

Ülke genelinde dolandırıcılara karşı tüm mücadele yolları uygulanmaya devam ediliyor. Emniyet ve asayiş ekipleri konu hakkında tespit edilen zanlıları ivedi bir şekilde yakalayıp adalete teslim ederken, yerel ve ulusal yönetim düzeyinde vatandaşlara da hatırlatmalar yapılıyor. Yapılan hatırlatmalarda dolandırıcıların resmi kişi ve kurumların adını kullanarak insanları mağdur ettiğine dikkat çekiliyor.

Bu durumlar hakkında yapılan uyarılarda ise kesinlikle maddi bir beklenti içinde kurumların bu yolla bir girişimi olmayacağının altı çizilerek girişimlere itibar edilmemesi vurgulanıyor.

Yenimahalle Belediyesi asılsız yardım taleplerine karşı vatandaşları uyardı

UYARI YAPILDI

Konu ile ilgili olarak Yenimahalle Belediyesi tarafından bir paylaşımda bulunuldu. Paylaşımda ilçe sakinlerin bu konuda dikkatli olmaya davet edildi. Yapılan paylaşımda şu sözlere yer verildi;

"Son günlerde bazı kötü niyetli kişiler belediyemiz yetkililerinin isimlerini kullanarak yardım adı altında dolandırıcılık yapmaktadır. Bu kişilere itibar etmeyiniz ve çevrenizdeki kişileri uyarınız. Bilgi ve ihbar için 444 9 364 nolu çağrı merkezimizi arayabilirsiniz"

Bu uyarıya ek olarak Yenimahalle Belediyesi tarafından adli olarak da işlemler devam ediyor. Emniyet ekipleri suçluları yakalama faaliyetlerini sürdürüyor.

SONRAKİ HABER