Yerel Medya ölüyor! Görmezden gelmeyin

Hepimiz günde bir kez bile olsa, ya haber okuruz ya da haber izleriz. Kimimiz siyaset sever, kimimiz spor , kimimiz de magazin. Çoğumuz farkında değiliz ama bu haberlerin hazırlanmasın da ve sunulmasın da arka planda ciddi bir emek veriliyor. 

Serhat KARAMAN Serhat KARAMAN Gazeteci / Haberankara.com İmtiyaz Sahibi
Tüm Yazıları

Merhaba sevgili dostlar;

Hepimiz günde bir kez bile olsa ya haber okuruz ya da haber izleriz. Kimimiz siyaset sever, kimimiz spor, kimimiz de magazin. Çoğumuz farkında değiliz ama bu haberlerin hazırlanmasında ve sunulmasında arka planda ciddi bir emek veriliyor.

Haber editörü, muhabir, kameraman, spiker... Basın emekçilerinden bahsediyorum.

Dijital teknolojinin hızla ilerlemesi, yapay zekanın hayatımıza girmesi ve yaşanılan ekonomik sıkıntılar gazetelerin ve basının yavaş yavaş ölmesine neden oluyor.

Şunu unutmamak lazım; basın özellikle de yerel basın toplumun sesidir. Yerel medya aracılığı ile yerel yönetimlerin haberleri, alınan kararlar, ekonomik ve kültürel gelişmeler topluma ulaştırılır. Yerel medya bulunduğu şehrin sorunlarını gündeme getirerek, o şehrin gelişmesine katkıda bulunur ve öneriler sunar.

Ne olursa olsun işini hakkı ile yapan yerel medya, yerel yönetimler tarafından desteklenmeli, tasarruf tedbirleri ve bunun gibi ekonomik kısıtlamalara yenik düşmeleri engellenmeli. Ekonomik zorluklardan kurtulmanın yolu, başta belediyeler olmak üzere yerel kuruluşların, yerel medyaya destek olmasından geçer.

Kalın sağlıcakla...