Mehmet Yiğiner’in başkanlık düşüncesi var mı?

Yeni teknik direktör Kenan Koçak ile iyi bir başlangıç yaparak, umutları yeşerten Ankaragücü, maalesef zorlu Bandırma deplasmanından eli boş döndü.

BANDIRMASPOR - MKE ANKARAGÜCÜ MAÇ SONU YAYINIMIZI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Hafta içinde Haber Ankara’da yaptığımız yayınlarda, Bandırmaspor’un formsuz bir dönemde olmasının kimseyi aldatmaması gerektiğini, çünkü rakibin zorlu bir takım olduğunu, ayrıca kendi stadındaki garip ambiyans nedeniyle Bandırma’nın zorlu bir deplasman olduğunu net olarak belirtmiştik.

Bunda da yanılmadık. Ama Ankaragücü futbolcularının bu kadar ruhsuz, tepkisiz, isyan etmeden, yenilgiyi kabul edeceklerini de düşünmemiştik.

Takım 90 dakika boyunca hiç reaksiyon vermedi. Yenilgiyi baştan kabul etmiş bir şekilde, durgun bir tempoda, adeta jübile maçı oynar gibi maçı oynadı.

Oyuncular Ankaragücü’nün sağlık görevlilerinden Ferit Şenaydın kadar bile isyan etmediler. Ferit Şenaydın, Bandırmasporlu Atakan ve Sergen’in hareketlerine saha dışında isyan etti. Ama sahada oynayan oyuncular 90 dakika boyunca tepki vermediler.

Şunu net olarak söyleyebilirim ki, bu maç değil 90 dakika 1 gün oynansa, Ankaragücü takımı gol atamazdı. Nitekim ilk isabetli şut, 74.dakikada geldi. O da cılız bir şuttu. Spiker bile bu şutu özellikle vurgulama gereği duydu.

Kenan Koçak performansı bazında maçı değerlendirdiğimizde, bu oyuncu grubu ile bir şey yapabilme şansı yoktu. Çünkü oyuncular Bandırma’ya sanki zoraki gelmiş gibiydiler. “Maç bitse de gitsek!” havasındaydılar.

Yenilen 2 golde kaptırılan toplardan geldi. Stoperler hava topu alamadı. 40 yaşına gelmiş Paixao’yu durduramadılar. Adamın kalitesini gördünüz. Maç boyu 2 hareket yaptı ve işi bitirdi.

Kenan Koçak özelinde yapacağım 2 eleştiri var. Birincisi; her ne kadar Dadashov formsuz bir dönemde olsa bile santrforsuz bu maça başlanmamalıydı. Santrforsuz oyunda hem rakip çıkarken baskı yapamıyorsun ve rahat çıkmasını sağlıyorsun, hem de hücum da eksik kalıyorsun.

İkincisi ise; takımın reaksiyon vermediği görülüyordu. O nedenle devrede hemen 3 oyuncu değişimi yapması gerekliydi.

Gerçi oyuncu değişimleri de takıma sıfır katkı verdi ama işin mantığı buydu. Oyuncuların adeta içi geçmişti. Rakip kora kor oynarken, Ankaragücü oyuncuları temassız, savaşmadan, mücadele etmeden sahada gezindiler. Özellikle bu kadar dinamik olmayan, hantal bir orta sahayla başarı gelmez.

Bunun dışında ne mevcut teknik direktör Kenan Koçak, ne de Guardiola gelse bu takıma bir şey verme şansı yok. İddiamın arkasındayım. Ankaragücü’nün yeni bir yapılanmaya girmesi, Alman veya İtalyan modeli benimseyerek, “uzun vadede” planlaması yapması lazım. Bunu yapacak teknik direktör de Kenan Koçak olabilir. Ama bunun geçen haftadan bu haftaya yapılabileceğini düşünen varsa yanılır. Yapılanma, sistem kurma öyle kolay işler değildir.

Bu takımın başarılı olması için bir teknik adama en az 6 ay süre vereceksin ve kendi kadrosunu kurduracaksın. Mevcut kadro ile başarı geleceğine ben inanmıyorum. Koçak zaten ateşten gömlek giyerek geldi. Fakat çıktığı 2.maçta o da takımdaki genel sorun ve hastalıkları aşamadı.

Şimdi önümüzde nispeten 2 kolay maç ve Milli ara var. Artık Koçak’ın takıma bazı dokunuşlar yapması gerekli. Ancak bu dokunuşların da çok etkisinin olacağına inanmıyorum. Çünkü çok kötü bir kadro planlaması yapıldığı görülüyor. Bu sorun devre arasına kadar devam edecek. Devre arasında da liyakatlı kişilerle çalışılmazlarsa, yine kötü bir planlama yapılırsa geçmiş olsun. Yönetime taraftar nezdinde büyük tepkiler var. Ama ben yönetimin istifa edeceğine inanmıyorum.

Daha önce bir çok kez yazdığım gibi, bu sezon kayıp bir sezon olacak gibi görünüyor.

MEHMET YİĞİNER’İN BAŞKANLIK DÜŞÜNCESİ VAR MI?

Ankaragücü’nün efsane isimlerinden Coşkun Süer’i kaybettik. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Bandırma yolunda 3 taraftarımız trafik kazasında yaralandı. Kendileriyle görüştüm. Acil şifalar diliyorum, geçmiş olsun.

Mevcut Ankaragücü yönetimine yedek üye olarak giren camianın sevdiği isimlerden İsmet Beltan, maçtan sonra görevinden istifa etti. Beltan istifasında zehir zemberek açıklamalar yaptı. Bence mevcut yönetim Beltan’a gerekli değeri vermedi. Keşke onunla daha aktif çalışsalardı, yönetim / taraftar kopukluğu azalırdı. Çünkü güzel taraftar kazandırma faaliyetleri yapıyordu.

Son olarak Mehmet Yiğiner’le bitirelim. Kulübün kötü yönetilmesi nedeniyle camiada bir Mehmet Yiğiner beklentisi oluştu. Sosyal medya da inanılmaz Mehmet Yiğiner mesajları görüyorum. Nedeni belli. Yiğiner’in başarılı bir dönemi vardı. 2 şampiyonluk kazanmış, son döneminde de takımı Süper Ligde tutmuştu. Üstelik bizden biri, Ankaralı ve Ankaragücü aidiyeti var. Ama Yiğiner’i kümede kalmayı garantilendiği Sivasspor maçında istifaya davet eden de maalesef bizim taraftardı.

Biz geçtiğimiz günlerde gazeteci arkadaşımız Bülent Atlas ile Mehmet Yiğiner’e bir ziyarette bulunduk. Ziyarette elbette Ankaragücü konusu da açıldı. Başkanlığı düşünüp düşünmediğini sorduk. Böyle bir düşüncesi yok. Kendisini tamamen mesleki iş ve faaliyetlerine vermiş. Yönettiği dev esnaf kuruluşuna odaklanmış. Camiasında çok seviliyor ve saygı duyuluyor. Bu nedenle hedefi kendi camiasında en tepe noktalar. Bunu da belirtmiş olayım. Yiğiner’den şu aşamada fazla beklenti içine girilmesin. Ama ileride neler olur bilemiyorum.



ORHAN SAL - HABER ANKARA