Kocaelispor maçı bu sezonun hedefini belirleyecek

Ankaragücü, Milli aranın ardından çıktığı Yeni Malatyaspor maçından 3-0’lık bir galibiyet ve 3 puanla ayrıldı.

Tabii rakibin durumuna baktığımızda bu net skorlu galibiyet için bayram edecek değiliz. Malum rakip borç batağına batmış, yaşadığı büyük deprem felaketi yüzünden de kolu kanadı kırılmış bir rakipti. Maçın sonucu az çok biliniyordu.

Daha çok verilen arayı takım nasıl geçirmiş, neler yapılmış, son durum nedir, fiziksel olarak daha iyiye gidiş var mı görmemiz açısından önemli bir karşılaşmaydı.

Kadroda nasıl değişimler yapılacak, rotasyonlar işe yarayacak mı bunlar merak edilen konulardı.

Mesela ben böylesine bir rakibe karşı çift santrfor tercih ederdim. Tek santrfor oynayacaksam da asla Bajiç’le başlamazdım.

Kenan Koçak, kanatlarda Varga ve Rotariu ikilisi ile başladı. Bunun dışında radikal bir değişim görmedik. Maç sonu “kanat oyuncularından memnun musunuz?” Diye bir sorum oldu. Kenan Koçak, şöyle durakladı, düşündü ve verdiği cevapla memnun olmadığını belli etti.

Benim maçta en dikkatimi çeken 2 kanat oyuncusunun vasat oyunlarıydı. Sağ kanatta aldığı her topu, soluna çekip içe kat etme isteğinde olan, ama bunu yaparken üretimi, katkısı, verimi sıfır olan bir Dorin Rataru ve Dorin Roraiu’dan farksız sol kenardaki Kevin Varga ile bu lig biter mi?

Bu oyuncular hangi akılla transfer edildi anlamak imkansız!

Bu ikili dışında da, Milli aranın öncesine göre taktiksel olarak fazla bir değişimin olmadığı bir Ankaragücü takımı izledik. Rakibimi küçümsediler bilemiyorum. Ama takımın enerjisi halen düşüktü. Bu kadar gereksiz pas yapılır mı bilemiyorum. Bu pas trafiği insanın seyir zevkini düşürüyor. Oysa bir an önce kaleye gidip, skor üretmeye çalışmak daha doğru değil mi?

Üstelik şutlar neden karavana gidiyor anlayamıyorum. Kaleyi bir türlü bulmuyor.

KOCAELİSPOR MAÇI HER ŞEYİ BELİ EDECEK!

Böylesine bir rakibe karşı performansı baz almıyorum. Ama kayıpsız geçmekte önemliydi. Artık takımın bir geçiş dönemi yaşadığını kabul edeceğiz ve bekleyeceğiz. Kenan Koçak takıma etki göstermek istiyor. Bunlar zamanla olacak işler. Sorduk, soruşturduk, öğrendik. Takım iyi çalışmış, fizik, güç ve kondisyon olarak oldukça yükleme yapılmış.

Hoca’da maç sonu basın toplantısında bunu açıkladı.

Artık bunun meyvelerinin alma zamanı geldi

Önümüzdeki hafta oynanacak olan Kocaelispor maçı bu sezon için bir kırılma ve hedef maçı.

Puan kaybında bu sezon kaybedilebilir.

Ama galibiyetle farklı bir formata bürünürüz.

Camia yeniden havaya girmeye başlar.

Eryaman’a maça gelen Ankaragücü taraftarı maçta çok güzel destek verdi. Maçın başından sonuna kadar sadece yapması gerekeni yaptı. Yani takıma itici güç oldu.

Yönetimi istifaya davet etmeleri de kendilerince bir haktı, demokratik bir tepkiydi ve istifa tezahüratı yapıldı.

Ama penaltıda yapılan yanlıştı. Şartlar ne olursa olsun, rakip kim olursa olsun ortada kazanılan bir maç var. Takım bir de penaltı kazanıyor ve onun ardından oyuncu ayrımı yapılıyor. Taraftarın bu işe girmesi doğru değil. Takımın beğensek de beğenmesek de bir düzeni var. Buna dışarıdan müdehale doğru değil. Takımın penaltıcısı Tolga ise, kazanılan penaltıyı da o atar. Eğer Tolga başka bir oyuncuya jest yapar ve topu verirse o ayrı. Ama vermiyorsa Tolga’ya kazanılan bir maçta bu tepki doğru değil.

Artık bu oyuncu ayırımlarını bir tarafa bırakıp, tıpkı bu maçtaki gibi takıma destek vermek lazım. Başka türlü bu cendereden çıkamayız. Kocaelispor maçına kadar pozitif enerji yaymalıyız.

Lütfen biraz sağduyu!

Ortada kazanılan bir maç var. Ama bu maç kimseye artı yazmaz. Zaten Kenan Koçak’ta bunun bilincinde. Ve maç sonu bu yönde açıklamalar yaptı.

Artık bir rehabilitasyon dönemine girip, toparlanmak lazım.

Bu sezon için çok kritik bir haftaya giriyoruz.

Ya tamam denecek, ya da zirveden uzaklaşılacak.

ORHAN SAL