Keçiörengücü ve Sedat Tahiroğlu

Ankara futbolunun nabzını tutmaya devam eden Haber Ankara yayınları tüm hızı ile devam ederken Orhan Sal ve Haber Ankara İmtiyaz Sahibi Serhat Karaman Keçiörengücü Kulübünü ziyaret ettiler.

Haber Ankara'daki yayınlarımıza son hızla devam ediyoruz. Yayınlarımızı izleyenler bilir, Ankara futbolu ve Ankara sporu adına bir çok konuya temas etmeye çalışıyoruz.

Orhan Sal ile Ankara Sporunun Haftalık Değerlendirmesi için TIKLAYINIZ

Olumlu veya olumsuz icraatları sizlere aktarıyoruz. Yayınlarımızda özellikle vurgu yaptığımız kulüplerden birisi de Keçiörengücü Kulübü. Son dönemde hem sportif anlamda göze çarpan sonuçlar olan Başkent ekibi, diğer yandan da idari ve tesisleşme anlamında çok güzel işler yapmaya devam ediyor.

Kulübün idari anlamda Başkan Sedat Tahiroğlu yönetiminde çok iyi bir çizgiye geldiğini de biliyorduk. Ama dilden dile yayılan yeni tesislerini bir türlü görememiştik.

Sedat Başkan’ın daveti üzerine Haber Ankara İmtiyaz Sahibi Serhat Karaman ile birlikte Keçiörengücü'nün Macunköy'deki tesislerine gittik, gezdik ve gördük.

ÖNCESİNDEN BAŞLAYALIM

Bu tesisleri anlatmadan önce bölgenin eski hali ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Çünkü Ankara’daki her tesisi karış karış bildiğim için bu tesisi de çok iyi biliyordum.

Öncelikle tesislerin önceki halini 2 bölümde değerlendirelim.

1-Bölge de PTT Kurumuna ait bir minyatür stadyum vardı. Burada 2010'lu yılların başına kadar eski adı PTT olan, sonradan ismi Türk Telekomspor'a dönüşen Profosyonel takım resmi maçlarını oynuyordu. Ancak kurum, Türk Telekomspor'un profosyonel futbol faaliyetlerine son verince stadyumda maç oynanamaz hale geldi.

2-Tabii stadyumdan insanlar elini eteğini çekince bölge mezbelelelik bir alana dönüştü. Boş arazi adeta çöplük ve atık deposuna evrildi. Bununla ilgili Sporanki’de bir çok kez haberler yapmıştım.

MACUNKÖY ÇİÇEK AÇMIŞ

Bölgenin 2 halini de bildiğim için Macunköy Keçiörengücü tesislerine gittiğimde acaba nasıl bir manzara ile karşılaşacağımı çok merak ediyordum. Ve gerçekten çok şaşırdım! Tesisin yeri bağlı bulunduğu kurumdan kiralanmış. Tesislerin nizamiyesinden girdiğiniz anda tertemiz, mis gibi bir görüntü bizi karşıladı. Tesisin her tarafı parke taşı döşenmiş küçük yollarla çevrilmiş. Mükemmel bir peyzaj çalışması yapılmış. Eski stadyumun olduğu yerde tribünlü resmi maç bile oynanabilecek bir mini stadyum oluşturulmuş. Burada hazırlık maçları da oynandığı için geniş soyunma odaları ve rakip kulüpler için misafir odası yapılmış. İkinci bir çim saha ve halı saha var, 2 katlı modern bir başkanlık binası var ve camisi ibadete açık.

Sporcuların binasında ise bir futbol takımı için gereken her şey düşünülmüş. Takımın kaldığı kamp tesisi, restorant, fitness, Fin hamamı, normal hamam, sauna, oyuncuların zaman geçirecekleri (Bilardo, langırt, play station, okey) alanlar geniş bir şekilde hazırlanmış. Her şey yeni ve her şey, bir modern kulüpte olması gerektiği gibi planlanmış ve hayata geçirilmiş. Tesiste güneş enerjisi kullanılıyor.

Çevre düzenleme için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'dan bizzat destek istenmiş. O da her türlü yardımı yapmış. Biz oradayken halen Büyükşehir ekipleri çalışıyorlardı. Buradan da Mansur Yavaş'a uzak duran bazı kulüp yöneticilerine bir gönderme yapalım. Onlar kendilerini çok iyi biliyor.
İlk fırsatta tekrar gidip, tesislerle ilgili bir çekim de yapacağız. Ayrıca Sedat Tahiroğlu'nu bir yayınımızda konuk edeceğiz. O zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Gerçekten Sedat Tahiroğlu ve ekibi çok güzel bir iş çıkarmışlar. Türk sporu ve Ankara adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tip başkanlar ve kulüpler her zaman desteklenmelidir.

ORHAN SAL