Ankaragücü’nde hedef değişti

Ankaragücü'nde teknik direktör değişimi de taraftarın arzuladığı başarıyı getiremedi. MKE Ankaragücü evinde Adanaspor'la berabere kalarak 1 puana razı oldu.

MKE ANKARAGÜCÜ - ADANASPOR MAÇ SONU YAYINIMIZI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Bir işte, bir şeyler kötü gitmeye başlayınca her şey kötüye doğru gider. Toparlayamazsın, ok yaydan çıkar ve çıkış bulamazsın!

Ankaragücü sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Gün gün işler daha kötüye gidiyor. Ama çözüm üretilemiyor.
Ankaragücü yönetimi kötü gidişe dur diyemiyor.

Şampiyonluk hedefi ile başlanana ligde, artık hedef play – off bile değil. Hedef artık kümede kalmak!
Aslında bu kötüye gidiş ocak transferlerinden bu yana devam ediyor. Bugün için ise dip yapmış durumdayız. Şampiyonluk hayaliyle, domine edilecek bir lig söylemiyle çıkılan yolda, puan cetvelinde düşme hattına gelmiş bir takım görüyoruz.

Ve son olarak ligden düşmesi belki de ligin başında belli bir Adanaspor takımına karşı kazanılamayan bir maç oynadı sarı – lacivertliler.

Tabii geçen hafta oynanan Bandırmaspor maçıyla asla kıyaslamıyorum. Ama yine de tatmin edici, doyurucu bir futbol izleyemedik.

Kenan Koçak, maça klasik sistemiyle, ama birkaç değişiklikle başladı. Bajiç / Dadashov arasındaki tercihinde nedense Bajiç’den yana tercih kullanmış. Bana mantıklı gelmedi. Sadece bir bildiği vardır dedik. Ama Bajiç maçın başında öyle bir gol kaçırdı ki, Bajiç tercihinin yanlış olduğu görüldü. Bu ligde, bu tür pozisyonları yakaladın mı yazacaksın kardeşim! Yazamazsan sana yazarlar! Bunu bir türlü öğretemedik. Ardından Kitsiou’nun kaçırdığı var. Yine aynı dert! Müsait pozisyonda kaçan bir gol daha.

Ve ardından devre bitene kadar adeta Doğu Ekspresi Treni gibi, yavaş yavaş giden, süzüle süzüle hedefe varmaya çalışan bir takım izledik. Devre sonuna kadar hiçbir üretim yapamadı Ankaragücü!

Sorun ne olabilir? En başta orta saha kurgusu. Efkan ağır, Tolga daha ağır. Top becerileri iyi, ama savunma zaafları var. Sırf bu zaafları var, açıkları kapatsın diye oynayan Ali Kaan’da toplu oyunda zayıf. Yani mutlaka bir yerler eksik!

Tolga / Efkan ikilisi normal bir takımda yan yana oynamaz. Aynı sekmede 2 oyuncunun ilk 11 başlayıp, 90 dakika milletvekili dokunulmazlığı gibi dokunulmazlıklarının olması ve sahada kalmaları takımda büyük bir tempo sorunu yaratıyor. Tempo arttırılmıyor. Sürekli pas trafiğine girilmesi rakibin yerleşmesini sağlıyor. Özellikle deplasmanlarda hızlı geçişler yapamıyorsun ve sorunu aşamıyorsun!

Ama kulübe de yerlerine oyuncu yok.

İKİNCİ YARI DAHA POZİTİF!

İkinci yarı daha istekli ve golü düşünen bir takım izlemeye başladık. 2-3 kritik şutta geldi. Ama maalesef toplar çerçeveyi bulmadı. Kenan Hoca hamleler de yaptı. Ama hamleler de kafi gelmedi. Bu hamle yapılan isimlerden biri olan Cephas ne yapmaya, ne oynamaya çalışıyor anlamıyorum.

Uzun zaman sonra Sıraç’ı da sahada gördük. Ama bu kadar kısa zamanda ne yapabilirdi ki?

Ve sonuç koskocaman bir hüsran! Oysa bizim Ankaragücü’müz bu mu olmalı?

Böyle mi oynamalı?

Aldığı sonuçlar böyle mi olmalı?

Bizim Ankaragücü’müz, rakibi boğmalı, kora kor mücadele etmeli, savaşmalı, kazanamasa bile alkışlanmalı.

Takım çarşamba günü Antalya’da kampa girecek. Yeni Malatya maçına kadar kampta kalacaklar. Bu ara iyi oldu. Kenan Koçak artık o kendi sistemini takıma yerleştirmeye başlayacaktır. Dokunuşlar yapacaktır. Geçiş dönemi yaşıyoruz. Hoca artık kendi ekibini kurmuş. Ekip Alman patentli. Umuyorum dönüşte artık Alman ekolü, Alman sistemi ve Alman disiplini takıma yerleşmeye başlar.

Ancak hocanın bazı sıkıntıları olduğu da muhakkak. Çünkü toplantıda “Söyleyemedik durumlar var, söylemek istemediğim durumlar var” dedi. Buradan 2 şey çıkartıyorum. Ya parasal sorunlar var. Ya da takım disiplinine uymayan bazı oyunculara gücü yetmiyor.

Bunları çözmek de Kenan Kocak’ın işi!

Tabii son dönemde bir Ankaragücü klasiği. Yönetime ağır tepkiler var. Taraftar tepki de haklı. Takım çorba oldu. Berbat bir transfer dönemi geçirildi. Takımın akordu bozuldu. Ama istifa edeceklerini sanmıyorum. Doğru düzgün bir transfer dönemi geçireceklerine de ihtimal vermiyorum. Çünkü getirdikleri sportif direktörde yaptıkları yapacaklarının aynası. Devre arası transferleri yine aynı sportif direktörle yapacaklarsa sorunlar sürer.

Yazık ediyorsunuz benim Ankaragücü’me bunu bilesiniz…

Maçın iyileri de vardı. Ertaç Özbir bu sezon ilk kez oynadı. Hatasızdı. Ama güçlü rakiplere karşı nasıl oynayacak ona bakmak lazım. Osman Çelik takımın en iyisiydi. Tribünden tek alkış alan o oldu. Savaştı ve mücadele etti. Kitsiou elinden geleni yaptı. Mert Çetin’nde 1 pozisyon harici hatasızdı.

ORHAN SAL