Son olarak hayatımıza giren yapay zeka teknolojisi hızlı bir şekilde birçok sektörün vazgeçilmezi oldu.
Yapay zekanın öğrenme, karar verme ve problem çözme yetenekleri teknolojide büyük bir dönüşüm niteliğinde. Bu özellikler sayesinde robotlar, bilgisayarlar, telefonlar, otomobiller, uçaklar, web siteleri daha akıllı ve kullanışlı hale gelmiş durumda.
Halihazırda yapay zeka teknolojileri ulaşım, eğitim, güvenlik, savunma sanayi, e-ticaret, sağlık gibi önemli sektörlerde kullanılmakta ve insanlığa faydalar sağlamaktadır. Yapay zekânın en kritik yeteneklerinden biri, çoklu verilerin hızlı ve hatasız bir şekilde analiz edilmesidir. Bu yeteneğin hayati alanlarda fark yaratmasını beklemekteyim.
Yapay zekanın günlük yaşamın içerisine girmesi ile yeni iş alanları oluştu, bir çok alanda zamandan tasarruf ve maliyet avantajları yarattı. Ancak şu da bir gerçek bazı sektörde çalışan insan istihdamını da olumsuz etkileyecektir. Burada eğitim öğretim sisteminin şekillendirilmesi ve teknolojik çağa ayak uydurulması önemlidir. İnsanların kendi gelişimsel süreçlerini de gözden geçirmesinde fayda var.
Yapay zeka ile ilgili tek kaygı istihdamda değil, insani duygulara sahip olmayan bir yapay zeka nelere kendi kendine karar verip uygulayabilir. Bu konu sinema filmlerinde çok eskilerden itibaren işlenmekteydi ama artık teknolojik olarak tam da bu noktadayız. Sınırları ve kuralları belirlenmemiş bir yapay zeka üretimi sorunlar oluşturabilir. Ülkelerinin bir çok alanda ayrıştığı dünyamızda bu konuda bir birliktelik sağlanabilir mi o da meçhul.
Yapay zeka insanlık için faydalar sağlayan bir teknoloji olarak hayatımızda yer ediniyor. Gerekli önlemler alınarak bu teknolojinin insanlığın faydasına hizmet etmeye devam edeceğinden emin olabiliriz.