Uranüs Retrosu geliyor: Retro sürecinde nasıl hareket etmeliyiz?

Uranüs, Güneş sisteminin 3.büyük gezegenidir. Gezegenler arasında en büyük eksen eğriliğine sahiptir. Eksen eğriliği ve -224 celsius derecede olan yüzey sıcaklığı ile diğer gezegenlerden ayıran başlıca özelliklerindendir.

Astrolojide Uranüs gezegeni beklenmeyeni ortaya çıkartan, sürpriz ve ani gelişmeleri hayatımıza getiren, yenilikçi, özgür ruhlu, etkileriyle devrimler yaratan, reformlar yaptıran, toplumsal uyanışları tetikleyen, kaos konularında eline su dökülemeyen sıra dışı bir gezegen olarak tanımlanır. Aynı zamanda Uranüs teknoloji ve bilimle de ilgilidir.

Uranüs 3 ayda sadece 1 derece ilerler. Bu durumdan da anlaşılacağı üzere bir burçta 7 yıl kalır. Modern astrolojide Kova burcunun yönetici gezegenidir. Uranüs’ün etkileri yavaş hareket etmesinden dolayı uzun sürelidir, bir nesli kapsayabilir.
Uranüs 31 Ağustos 2024 tarihinde Türkiye saati ile 18:18 de boğa burcunun 27°15 derecesinde geri hareketine başlayarak,23 dereceye kadar gerileyerek 30 Ocak 2025 tarihinde Retro sürecini tamamlayacaktır.

URANÜS BOĞA ZAMANLARINDA NELER OLMUŞ, DÜNYA ÇAPINDA NELER YAŞAMIŞIZ?

  • 1941 yılında Uranüs boğa zamanında 2.dünya savaşının en yoğun olduğu dönem
  • 1941 yılında Uranüs boğa zamanında Japonya’nın Pearl Harbor saldırısı
  • 1941 yılında Uranüs boğa zamanında Almanya ve İtalya Amerika’ya savaş ilanı

Savaşların olmadığı, barışın tüm yeryüzüne yayıldığı bir süreç olsun...

RETRO SÜRESİNDE NE GİBİ ETKİLER ALTINDA OLACAĞIZ ?

Uranüs büyük uyanışlarla, özgürlüklerle, yeniliklerle alakalı bir gezegen etkilediği alanlarda uzun süren değişim ve dönüşümleri işaret ediyor. Retro sürecinde isyan ettiğimiz, arzuladığımız, engellendiğimiz,
kısıtlandığımız konular üzerinde derin, derin düşünüp analiz edebiliriz, bu engelleri ortandan kaldırmaya yönelik çözümler bulabiliriz.

  • Farkındalık ve aydınlanma yaşayabileceğimiz konular olabilir.
  • Dürtülerimizde yavaşlama olabilir, daha sakin ve daha mantıklı düşünerek hareket edebiliriz, yaptığımız planları tekrar gözden geçirebiliriz.
  • Eski alışkanlıklarımızı sorgulayabiliriz, değişmesi gereken konularda harekete geçerek, değişim/dönüşüm başlangıçları yapabiliriz.
  • Uranüs boğa burcunda seyrine devam ettiği için Boğa burcuna konu olan alanlarda yeniden değerlendirme, gözden geçirme süreçlerine dahil olabiliriz. Maddi değerler, yaşam alanımız, gayrimenkul, toprak gibi taşınmaz konuları, özgürlük, bireysellik anlayışımız gibi konular Retro sürecinde ön planda olacaktır.

RETRO SÜRECİNDE NASIL HAREKET ETMELİYİZ?

  • Geçmiş konularda yaşadığımız sorunları bu süreçte yeniden değerlendirerek çözüme kavuşturabiliriz.
  • Maddi konulardaki güvenlik arayışımızı gözden geçirebiliriz, farklı stratejiler belirleyebiliriz.
  • Yarım kalan projelerimizi tamamlamak için iyi bir fırsat olabilir.
  • Retro sürecinde bazı konularda gecikmeler ve yavaşlamalar söz konusu olabilir, daha esnek yaklaşımda bulunabiliriz, sabır gösterebiliriz.
  • Uranüs aydınlanmaları, farkındalıkları işaret eden bir gezegen olduğu için
    aydınlanacağımız, farkında olacağımız konular üzerinden değişme, yenilenme fırsatları ile karşılaşabiliriz.
  • Meditasyon yaparak, dua ederek bilinçaltımızı rahatlatabiliriz. Retro süreci meditasyon ve dua etmek için en güzel zamanlardır.

Uranüs retrosu doğum haritasında herkesi farklı alanlardan etkisi altına alacaktır. Retroların Astrolojik olarak anlamı kişilerin iç dünyası ile biraz daha fazla baş başa kalması diyebiliriz. Değişim/dönüşüm ve yenilenme için Retro sürecinde birazda bilinçaltımızda yatan konuları ele almamız gerekir. Retro süreçleri değişmek/dönüşmek ve yenilenmek için fırsattır. İyi ve güzel bir şekilde değerlendireceğimiz bol bol fırsatlarla karşılaşmamız dileğiyle...