Satürn Retro sürecinin hayatımıza etkileri

29 Haziran 2024 tarihinde Türkiye saatiyle 22:06 da Satürn Balık 19*25 derecede geri hareketine başlayacaktır. Satürn’ün geri hareketi 15 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecektir. Oğlak ve Kova Burçlarının yönetici gezegeni Satürn; Karmanın lordu olarak bilinir.

29 Haziran 2024 tarihinde Türkiye saatiyle 22:06 da Satürn Balık 19*25 derecede geri hareketine başlayacaktır. Satürn’ün geri hareketi 15 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecektir. Oğlak ve Kova Burçlarının yönetici gezegeni Satürn; Karmanın lordu olarak bilinir. Çıplak gözle görülen en son gezegendir.

Satürn denilince ilk akla gelen şey disiplin ve sorumluluklarımızdır. Satürn, kısıtlama, sınırlama, sabır, azim, çaba, düzen ve plan gibi ifadeleri kapsar.

Yaşamımızda belirlediğimiz hedeflere ulaşabilmemiz adına aldığımız sorumluluklar, bu uğurda gösterdiğimiz çaba, azim ve sabır Satürn’ün öğretici özelliklerinden kaynaklanmaktadır.

Satürn, daha önce ektiğimiz ekinlerin, biçtiğimiz zamana kadar olan zaman sürecinde karşımıza çıkan olaylardan iyi yada kötü ders alıp almadığımızı, bir deneyim yaşayıp yaşamadığımızı sorgulatır. Ayrıca sorumluluğunu almadığımız, disipline edemediğimiz, sabır gösteremediğimiz konularda bizi tekrar tekrar sınava tabi tutar ve bu durum, ta ki biz öğrenene ve yaşantımızda uygulamaya geçene kadar devam eder.

Satürn’ün temel görevi yaşam amacımızı deneyimleme yoluyla bizlere göstermesidir.

Satürn Retro sürecinde;

- Sorumluluklarımızı yeniden gözden geçirebiliriz.

- Hedeflerimize ulaşma konusunda daha fazla çaba sarf edebiliriz.

- Daha önce yaptığımız hatalarımızdan ders alıp, hedeflerimize ulaşma konusunda farklı yollar belirleyebiliriz.

- Satürn kısıtlama ve engellerle ilgili olduğundan bu dönemde rutin işlerimizde, kariyerimizde veya haber beklediğimiz konularda kısıtlamalar ve gecikmelerle karşılaşabiliriz. Satürn’ün buradaki amacı bizlere sabırlı olmayı öğretmektir.

Satürn retrosu geçmişteki eylemlerimizden, söylemlerimizden aldığımız dersleri ve çıkarttığımız sonuçları bizlerin önüne serip, farkındalığımızı artıracaktır.

Bu dönemi kişisel benliğimiz için avantaja çevirmek bizlerin elinde;

- Hedeflerimizi, yapmak istediklerimizi tekrar kontrol edelim.

- Hatalarımızın üzerine gidelim, aynı konuları tekrar yaşamamak için farklı çıkış yolları bulalım.

- Gecikmeler, kısıtlamalar ve sınırlamalardan dolayı sabırlı olalım, metanetli davranalım. Agresiflikle ruh halimizi daha çok yormayalım.

- Hedeflerimize odaklanarak, motivasyonumuzu yükseltelim. Çabalarımız ve azmimiz sayesinde ulaşamayacağımız hiçbir konu yoktur.

Astrolog Reyhan Baran | https://www.instagram.com/astrologreyhanbaran

Haberankara.com Özel