Neptün Retro burçları nasıl etkileyecek?

Neptün balık burcunun yönetici gezegenidir. Hayallerimizi, bağımlılıklarımızı, merhametli yanımızı, gerçekleri görmek istemeyip kaçtığımız alanları, sezgilerimizi, maneviyata verdiğimizi önemi, ilham aldığımız konuları ve yaratıcılığımızı ifade eder.

2 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye saatiyle 13:40 da Neptün gezegeni 29 dereceden 7 Aralık 2024 tarihine adar 27 dereceye gerilemeye başlayacak. Peki Neptün Retro da bizler kendimizi nasıl hissedeceğiz, bizlere ne gibi etkileri olacak?

- Retro sürecinde hayal dünyamızdan çıkacağız, bakış açımız daha gerçekçi olacaktır.
- Gerçekci bakış açımız, bağımlı olduğumuz kötü alışkanlıklarımızı bırakma konusunda bizleri düşündürecektir. Gerçekleri görmezden gelebiliriz.
- Sezgilerimiz daha kuvvetli hale gelebilir, özellikle haberci rüyaları daha sık görebiliriz.
- Yaratıcılığımızda artış olabilir, sanatsal faaliyetler içerisinde olabiliriz.
- İkili ilişkilerimizde daha duygusal ve anlayışlı olabiliriz.
- Gizli,saklı konuların görünür olacağı bir süreçten geçebiliriz.

Yaklaşık 5 ay devam edecek Retro sürecini kendi lehimize çevirebiliriz;

- Gerçekleşmesi imkansız olan konularda kurduğumuz hayallere, net bir bakış açısı ile yaklaşabiliriz. Hayallerimizi sağlam bir temele dayayabiliriz.
- Kötü alışkanlıklarımızdan kurtulmak için iyi bir zaman olabilir.
- Yaratıcılığımızı ön plana çıkartabiliriz, hobilerimize daha fazla eğilim gösterebiliriz.
- İlişkilerimizdeki,diyaloglarımızdaki sorunları empati yaparak anlamaya çalışmamız kendimizi iyi hissetmemize neden olabilir.

NEPTÜN RETRO BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK?

KOÇ-YÜKSELEN KOÇ: Korkularınızla yüzleşebilir, iyileştirme adına girişimlerde bulunabilirsiniz. İç dünyanızda saklı olan her şeyi bu dönemde daha iyi anlayarak, iyileştirmek isteyebilirsiniz.

BOĞA-YÜKSELEN BOĞA: Sosyal çevrenizdeki kişilerle olan ilişkilerinizde davranışlarını samimi bulmadığınız kişilerin farkına varabilirsiniz. Hayallerinizin gerçekçiliğini sorgulayabilirsiniz.

İKİZLER-YÜKSELEN İKİZLER: Kariyeriniz ve toplumdaki yerinizi sorgulayabilirsiniz. Kariyerinizde ve toplum içindeki yerinizde kendi değerinizin nerede olduğunu anlayacağınız bir süreç olabilir sizin için. Kendinize koyduğunuz kariyer hedefinizde kat ettiğiniz aşamaları gözden geçirebilirsiniz.

YENGEÇ-YÜKSELEN YENGEÇ: Akademik kariyer, hukuksal işler, felsefi düşünceler, sosyal medya, e ticaret gibi konularda kendinize koyduğunuz bir hedef varsa bu dönemde gerçekçi bir bakış açısı içerisinde olacaksınız. Gündeminizdeki konu her ne ise düşünceler ve gerçekler arasında içsel çatışmalar yaşayabilirsiniz.

ASLAN-YÜKSELEN ASLAN: Ortak gelirler, miras, nafaka, tazminat gibi konularla ilgili bir gündeminiz varsa bu dönemde düşünceleriniz netleşebilir.

BAŞAK-YÜKSELEN BAŞAK: Eş/partner, ortağınızla olan ilişkilerinizde daha önce yanıldığınız ve yanlış anladığınız konular gündeme gelebilir, bu konularda gerçekçi bir bakış açısı içerisinde olabilirsiniz.

TERAZİ-YÜKSELEN TERAZİ: Günlük rutin işleriniz, sağlığınız, iş ortamınız, evcil hayvanlarınızla ilgili gündeminiz olabilir. Önem vermediğiniz bir sağlık sorununuzdan iyileşmek için düşünebilirsiniz, mevcuttaki işinizi geliştirmek adına girişimlerde bulunabilirsiniz.

AKREP-YÜKSELEN AKREP: Eşiniz veya partnerinizle olan ilişkilerinizdeki sorunların netleşip önem kazanacağı bir süreç olabilir. Hobilerinize bu dönemde daha fazla ilgi gösterebilirsiniz.

YAY-YÜKSELEN YAY: Aileniz içerisinde daha önce sorun olan konuların derinine inerek nedenini tespit edebilirsiniz, bu sorunları çözmek adına gerçekçi bir yaklaşım sergileyebilirsiniz.

OĞLAK-YÜKSEDLEN OĞLAK: Yakın çevreniz, kardeşlerinizle olan ilişkilerinizdeki sorunların temeline inerek gerçekçi bir çözüm bulabilirsiniz. Yakın çevreniz, kardeşlerinizle ilgili gizli olan bazı konular bu dönemde açığa çıkabilir. Yazılı ve sözlü iletişiminizde artış olabilir.

KOVA-YÜKSELEN KOVA: Kişisel gelirlerinizi artırmak anlamında, daha önce hayal kurduğunuz konuların gerçekçiliğini bu dönemde sorgulayabilirsiniz. Gelir/gider dengesini kurma anlamında bu dönemde yaklaşımlarınız ve düşünceleriniz gerçekçi olacaktır.

BALIK-YÜKSELEN BALIK: Kişisel benliğiniz ve insanların sizi nasıl gördüğü, imajınız, hedefleriniz bu süreçte etkili olacaktır. İmajınızı değiştirme ve hedeflerinize ulaşma konusunda derin düşünceler içerisinde olabilirsiniz. Kendinize daha gerçekçi hedefler koyabilirsiniz.