Merkür Başak burcuna geçiyor

26 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye saati ile 01:42 de Merkür Aslan burcundaki seyrini tamamlayarak Başak burcuna geçiş yapacaktır.

Merkür; İkizler ve Başak burcunun yönetici gezegeni olan Merkür, yazılı, sözlü iletişimimizden sorumludur. Düşünce sistemimiz, seyahat yapma isteğimiz, sözleşmeler ve ticaret konuları Merkür’le ilgilidir. İlköğretim dönemlerimizde Merkür’le bağdaştırılır.

Başak Burcu; Problem çözme, detayları düşünme, mükemmeliyetçilik arayışı, pratik ve verimli yaklaşım tarzı, hizmet etme, yardımseverlik konusu Başak burçlarının temel davranış şekilleridir diyebiliriz. Başak burçları için mantık ön plandadır. Disiplinlidir, çalışkandır, düzenlidir. Sağlıklı yaşam konusunda başarılıdır. Zaman zaman kaygılı olabilirler. İşler yolunda gitmediği zaman eleştiri okları herkese saplanabilir. Yaptıkları işin hakkını vermek istediklerinden çok çalışıp, özel hayatlarını ihmal ettikleri de olur. Bulundukları ortama her daim düzen ve disiplini getirirler.

Düzen, disiplin, titizlik, detaycılık, mükemmeliyetçilik Başak burçlarından sorulur.

26 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye saati ile 01:42 de Merkür Aslan burcundaki seyrini tamamlayarak Başak burcuna geçiş yapacaktır. Merkür’ün Başak burcuna geçmesinin etkileri ve burçlar üzerindeki etkileri kısaca;

  • Başak burcunun titiz ve düzenli yapısı, Merkür’ün düşüncelerimizi yönetmesi sayesinde rutin işlerimizi kolaylaştırmak, daha üretken olmak adına düzenleme yapıp, uygulayabiliriz.
  • Yaptığımız her işte detaylara odaklanarak, mükemmelliyetci sonuçlara odaklanabiliriz.
  • Sağlığımızı bu süreçte daha fazla önemseyip, gerekli önlemleri alabiliriz.
  • Bu dönemde eleştirel tarafımız daha ağır basabilir.

MERKÜR’ÜN BAŞAK BURCUNA GEÇİŞİNİN BURÇLARA OLAN ETKİLERİ

KOÇ-YÜKSELEN KOÇ: İş ortamınız, sağlığınız, günlük rutin işleriniz ve varsa evcil hayvanlarınız bu geçişin gündeminde olabilir. İş ortamınızda zamanınızı verimli kullanmak ve iş detaylarınıza daha fazla odaklanmak isteyebilirsiniz. Sağlığınıza bu süreçte daha fazla önem verebilirsiniz. Günlük rutin işlerinizi daha verimli hale getirme konusunda pratik çözümler bulabilirsiniz.

BOĞA-YÜKSELEN BOĞA: Hobileriniz varsa bu süreçte pratik ve verimli fikirlerle projelerinizi ilerletebilirsiniz. Çocuklarınızın eğitimleri ile ilgili detay araştırma yapabilirsiniz. Eşiniz/partnerinizle olan ilişkilerde bu dönemde duygusallıktan ziyade mantıklı yaklaşımlar sergileyebilirsiniz. Keyif aldığınız konularla alakalı eğlence organizasyonu yapabilirsiniz.

İKİZLER-YÜKSELEN İKİZLER: Merkür’ün Başak burcuna geçmesiyle birlikte eviniz, kökleriniz gündeminizi oluşturabilir. Evinizde düzenlenmesi gereken konularda plan, program yapıp eyleme geçebiliriz. Aile üyeleri ile iletişiminizde bu dönemde artış olabilir. Ailenizin sağlığı ile ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Ev ortamınızda, işlerinizi kolaylaştıracak pratik yöntemleri uygulayabilirsiniz.

YENGEÇ-YÜKSELEN YENGEÇ: Kısa seyahatler konusunda plan, program yapabilirsiniz. Kardeş, kuzen, akraba, yakın çevre ile olan ilişkilerinizde detaylara odaklanabilirsiniz, bu çevre ile olan iletişiminizde artış olabilir. Mantıklı düşünceleriniz yakın çevreniz tarafından onaylanabilir. Merkür Başak geçişinde pratiklik sizin için ön planda olacaktır.

ASLAN-YÜKSELEN ASLAN: Kişisel gelirleriniz konusunda bu süreçte detaycı ve mantıklı yaklaşım sergileyeceksiniz. Bütçenizi kontrol edip, gelir/gider dengenizi ayarlamak için plan, program yapabilirsiniz. Kişisel gelirlerinizi artırma konusunda mantıklı kararlar alıp, eyleme geçebilirsiniz.

BAŞAK-YÜKSELEN BAŞAK: Kişisel hedeflerinize odaklanacağınız bir süreçtesiniz. Mantıklı bir şekilde kendinizi dış dünyaya ifade edeceksiniz. Devam eden projelerinizden verim elde edebilmek için pratik çözüm yolları bulabilirsiniz. Problem çözme konusunda bu geçişte detaylı ve mantıklı hareket edebilirsiniz. Analitik düşünce yapınız yolunda gitmeyen konuları düzene koyma,disipline etme hususularına itebilir. Sağlığınıza özen gösterebilirsiniz.

TERAZİ-YÜKSELEN TERAZİ: Bu süreçteki gündeminizde izole olma,kendinizi dış dünya ile soyutlama olacaktır. Bilinçaltınızdaki sizi rahatsız eden duygularınızı detaylı bir şekilde irdeleyebilirsiniz. Geçmiş konular üzerinden kendinizle içsel çatışmalara girebilirsiniz. Merkür Başak geçişinde ruhunuzu dinleyeceğiniz bir süreç yaşayabilirsiniz.

AKREP-YÜKSELEN AKREP: Sosyal çevreniz, hayalleriniz, umutlarınız ve Vakıf, Dernek gibi konularda gündeminiz olabilir. Sosyal ortamınızda organizasyon yeteneğiniz ile bu süreçte ön planda olabilirsiniz. Hayal ettiğiniz, umut beslediğiniz konularda daha detaycı ve analitik bir düşünce tarzı benimseyebilirsiniz. Vakıf, Dernek gibi Kurumsal yapılarda sosyal sorumluluk projelerine dahil olabilirsiniz. Bu çatı altındaki pratik düşünceleriniz, fikirleriniz yönlendirici ve verimli olacaktır.

YAY-YÜKSELEN YAY: Kariyer hedeflerinize ulaşmak için mantıklı ve stratejik planlar yapacağınız bir süreçte olabilirsiniz. Kariyerinizdeki statünüzü bir üst seviyeye taşımak için analitik düşünebilirsiniz. Kariyer ortamınızdaki pratik, detaycı ve verimli düşünceleriniz hayatınızı kolaylaştırabilir.

KOVA-YÜKSELEN KOVA: Miras, nafaka, tazminat, kredi, borç gibi konularda gündeminiz olabilir. Ortak kaynaklarınızı geliştirmek, dönüştürmek adına detaylı, pratik çözümler üretebilirsiniz. Kredi, borç gibi konularda mantıklı düşünceleriniz olabilir. Ortak gelirleriniz konusunda derin değişim/dönüşüm yaşayabilirsiniz.

BALIK-YÜKSELEN BALIK: Eşiniz/partneriniz/ortağınızla olan ilişkilerinizde anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak ve çözüm üretmek için bu süreçte detaylı ve analitik bir düşünce yapısı içerisinde olabilirsiniz. Sanatsal faaliyetleriniz varsa bu dönemde detaycı ve analitik yaklaşımınız sayesinde daha başarılı olabilirsiniz. Bu süreçte yardımseverliğiniz ön planda olabilir, empatik tavırlarınızda artış olabilir.