Koç Burcunda Süper Dolunay!

Süper dolunay için geri sayım başlarken Türkiye 17 Ekim 2024 tarihinde 14:26 itibariyle Koç burcunda süper dolunayı yaşayacak. Süper dolunay ne zaman, hangi burçları etkileyecek, burçlara etkisi ne Astrolog Reyhan Baran merak edilenleri yanıtladı.

17 Ekim 2024 tarihinde Türkiye saati ile 14:26’da Koç burcunun 24°35' derecesinde Süper Dolunay yaşayacağız.

SÜPER DOLUNAY NE DEMEK?

Süper Dolunay, Ay’ın Dünya’ya yakın olduğu zamanlarda gerçekleşir ve normal Dolunay’dan daha büyük ve daha parlak görünür. (%14 daha büyük,%30 daha parlak) Süper Dolunay’ı normal Dolunay’lardan ayıran en büyük özellik, daha güçlü enerji barındırmasıdır. Aynı zamanda bu enerjisel artış Ay’ın gelgit hareketinde de etkili olcaktır ki Ay’ın Dünya’ya olan yakınlığı denizlerdeki çekim kuvvetini artıracaktır.

DOLUNAY’IN KAHRAMANI KOÇ BURCU!

Zodyak’ın ilk burcu Koç, savaşçı bir ruha sahiptir,eril bir burçtur. Öncü,Ateş elementindedir. Yönetici gezegeni Mars’tır. Cesur,enerjik,bağımsız,dürtüsel ve doğrudan harekete geçer. Sabırsızdır,tutkuludur, bakış açısı iyimserdir.

DOLUNAY BİZLERİ NASIL ETKİLEYECEK?

Dolunay’da Güneş ve Ay karşılıklı akslarda,karşıt burçlarda yerlerini alırlar. Bu durum denge ve tamamlanma enerjisi içerir. Biraz daha açacak olursak; Ay duygularımızı iç dünyamızı, Güneş benliğimizi,kimliğimizi ve dış dünyaya açılan kapımızı simgelemektedir. Hal bu şekildeyken Koç-Terazi aksında gerçekleşecek olan Süper Dolunay, ben/biz kavramlarının belirgin bir şekilde altını çizerek, bireysel ihtiyaçlarımızı, hedeflerimizi ikili ilişkilerimizde nasıl dengeye oturtacağımızı, uyumu nasıl sağlayacağımızı yaşayacağımız farkındalıklarla bizlere gösterecektir. Dolunay zamanlarında değişim/dönüşüm, yeni başlangıçlar ve halihazırda içinde bulunduğumuz süreçlerle alakalı vurgulayıcı bir o kadar da sınayıcı konularla karşılaşmamız mümkündür. Geçmişte ektiğimiz tohumların hasadının yapıldığı bir sürece de işaret eder Dolunay.

KOÇ BURCU ENERJİSİYLE SÜPER DOLUNAY’DA TRANSİT HARİTA NELER SÖYLÜYOR?

Transit haritanın yükselen burcu Kova. Dolunay’ın aydınlatma enerjisi, Kova’nın özgür ruhu,kollektife hizmet anlayışı,Koç’un dürtüsel,enerjik doğası,bireyselciliği özellikle özgürlük,bağımsızlık kavramlarını ortaya çıkartarak, gerek kişisel, gerekse toplumsal konularda cesur ve lider bir şekilde atılacak adımlara işaret etmekte Süper Dolunay’da.

AY,KOÇ BURCUNDA ŞİRON KOÇ İLE KAVUŞUMDA;

Ay Koç burcunda,cesur,atılgan,rekabetçi,sabırsız ve dürtüsel,ani öfke patlamalarına açıklık verir. Şiron Koç ile Ay’ın kavuşumu kendimizi yetersiz hissettiğimiz konuların Dolunay enerjisi ile ortaya çıkarak yüzleşeceğimiz, şifalanma yoluna gideceğimiz bir sürece götürecektir bizleri.Bu açının gölge tarafı; sürekli kendimizi ispat etme isteği içerisinde olmamız, güçlü ve iradeli görünmeye çalışmamız olacaktır.

Bizi inciten,yaralayan konuların farkına vararak,travmalarımızın üzerine giderek, Şiron’un şifasını kazanacağımız bir Dolunay yaşayalım hep birlikte!

PLÜTO OĞLAK- MARS YENGEÇ DOLUNAY’DA KARŞI KARŞIYA!

Plüto Oğlak retrodan yeni çıkmışken, Dolunay’da yükselen çizgisinde anaretik derecede olması değişim/dönüşüm,güç,irade,manipülasyon konularını aklımıza getiriyor. Mars Yengeç’te enerjimiz, daha çok duygusal ve güvende hissetme,savunmacı yönüyle çalışır. Mars Yengeç burcunda rahat etmese bile savaşçı,rekabetçi tutumunu gözden kaçırmamak gerekir. Plüto’nun kontrolcü,değişime ve dönüşüme zorlayan yapısı,Mars’ı etkisi altına alarak, Dolunay enerjisi ile birlikte özellikle duygusal tepkilerimizin sert bir şekilde ortaya çıkacağını gösteriyor. Bu enerjinin agresif ve ani öfke patlamalarıyla kendisini göstermesi de olasıdır. Plüto ve Mars’ın bu yerleşkesi Dolunay’a Büyük Kare açı kalıbıyla dahil olması, Plüto’nun anaretik derecede,Mars’la etkileşimi oldukça gergin bir enerjiye dikkat çekiyor.

ŞİRON KAVUŞUMLU AY KOÇ İLE MARS YENGEÇ ARASINDAKİ KARŞILIKLI AĞIRLAMA!

Karşılıklı ağırlama; iki gezegenin birbirinin yönettiği burçlarda olması anlamına gelmektedir. İki gezegenin birbirini desteklemesi şeklinde de açıklanabilir bu durum. Şiron kavuşumlu Ay’ın Mars ile yapmış olduğu kare açı cesaret gösteremediğimiz konularla alakalı yetersizlik hissi ruhsal çöküntülere meyil vererek, savunmacı bir ruh haline dönüştürebilir bizleri. Gezegenler arası karşılıklı ağırlama olması bu ters enerjinin yoğun bir şekilde hissedileceğini gösterir. Dolunay sürecinde bastırılmış duyguların su yüzeyine çıkması muhtemel olacağı için, ani çıkışlara dikkat ederek,enerjimizi olumlu yönde harcayalım!

ŞİRON KOÇ-GÜNEŞ TERAZİ’YE KARŞIT AÇI YAPIYOR!

Bilinçaltımıza sakladığımız bastırılmış duygularımıza, Güneş’in egosal özelliği ile dokunuşuyla ortaya çıkan kombinasyonda kendimizi ispat etmek için çaba içerisinde olabileceğimize işaret ediyor bu açı kalıbı.Aynı zamanda fiziksel olarak da kaza ve yaralanmalara meyilli olabileceğimiz bir zaman dilimi içerisinde olabiliriz. Kendimizi,benliğimizi ortaya koyarken Koç’un sabırsız ve dürtüsel doğasının içerisine çekilmeyelim! Şiron’un şifasını kazanalım!

MARS YENGEÇ-GÜNEŞ TERAZİ İLE KARE AÇI YAPIYOR!

Mars Yengeç için duygusal anlamda güvenlik çok önemlidir. Güneş Terazi içinde ilişkilerde uyum ve denge arayışı hakimdir,aynı zamanda Terazi her türlü çatışmadan kaçar. İşte bu Süper Dolunay’la birlikte Mars’ın rekabetçi,savaşçı yanı Güneş Terazi’yi kişisel istekler ve başkalarının isteklerini dengeye getirme konusunda zorlayacak gibi görünüyor.

VENÜS AKREP-URANÜS BOĞA’YA KARŞIT AÇI YAPIYOR!

Venüs Akrep’te tutkulu,arzulu ve kontrolcü duygularla hareket ederken,Uranüs boğa’da özgürlük,bireysellik,ani ve sürpriz gelişmelere işaret eder. Bu kombinasyonda Venüs’ün anaretik derecesinin de ön planda olması ilişkilerde ani ve sürpriz gelişebilecek,krizlere açık,ana teması özgürlük ve bireysel düşünce olan konulara çekilebileceğimizi işaret ediyor. Aynı zamanda mali konularla alakalı, inişli,çıkışlı olabilecek finansal durumların da ortaya çıkabileceği olasılığını da gösteriyor.

SÜPER DOLUNAY’IN İYİCİL AÇILARI!

Güneş ve Jüpiter arasındaki üçgen açı kalıbı; Şans,bolluk bereket gezegeni Jüpiter’in retroda olduğunu hatırlatarak, gergin ve agresif enerjiler barındıran Dolunay’da belki de biraz nefes aldıracak güzel bir etkileşim bizleri bekliyor olacak. Ateş enerjisinin yüksek olduğu bu atmosferde şans,bolluk ve bereket konuları,çeşitli fırsatlarla karşılaşmamız olasıdır. Öfkeli ve kızgın ruh halimize birazcık su serpeceğe benzer. Ancak şans,bolluk,bereket ve fırsatlar Retro enerjisi ile biraz gecikmeli gelebilir.
Venüs ve Neptün arasındaki üçgen açı kalıbı; Özellikle ikili ilişkilerimizde Neptün etkisiyle empatik tavırlar sergileyebiliriz. Venüs’ün akrep burcunda seyri ilişkilerde yoğun arzuları ve derinleşmeyi işaret eder. Ancak Venüs’ün anaretik derece olarak adlandırdığımız 29 derecede olması bu güzel açının gölge tarafını çalıştırması da olasıdır. Sorunların üzerini örtmek, gerçeklerden kaçış her türlü ilişkilerde krizlerin Dolunay’la birlikte ortaya çıkmasına sebep olabilir. Dolunay tamamlanma sonuçlanma süreçlerini beraberinde getirdiği için bu zaman zarfında sorun arz eden ilişkilerde sonlanmalar,kopmalar gibi sonucu işaret eden göstergelerle karşılaşmamız da muhtemeldir.
Mars ve Neptün arasındaki üçgen açı kalıbı; Hayallerimizin,eylemlerimizle gerçeğe dönüşeceği bir zaman diliminden geçiyor olabiliriz! Açının gölge tarafı ise hayal kurup,harekete geçememe ve yetersiz kalma gibi durumları ortaya çıkartabilir.

Uranüs ve Plüto arasındaki üçgen açı kalıbı; Uranüs’ün yenilikçi doğası, Plüto’nun değiştiren/dönüştüren gücü Dolunay’la birlikte güçlü ve köklü değişimlerin hayatımıza gireceğine işaret ediyor.

DOLUNAY HARİTASININ SABİT YILDIZLARLA ETKİLEŞİMİ!

ARCTURUS,SPİCA,TOLİMAN,POLLUX,CAPELLA, BELLATRIX ve ALGOL sabit yıldızları, gezegen kavuşumları ile DOLUNAY’da görünür olacaklardır.

GÜNEŞ-ARCTURUS: zenginlik,başarı ve liderlik konuları ön planda olabilir. Yasalarla ilgili konuların gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Gölge tarafta memnuniyetsizlik görülebilir.

GÜNEŞ-SPİCA: Maddi kazanımlar,ün,saygınlık, sanatsal yetenek,şanslı konular ve fırsatlarla karşılaşmamız muhtemeldir. Gölge tarafta sürekli değişiklik ihtiyacı ve kötü ün gibi konularda gündeme gelebilir.

VENÜS-TOLİMAN: İkili ilişkilerde denge ve uyum arayışı Dolunay’la birlikte önem kazanacaktır. Özellikle Venüs’ün anaretik derecesi TOLİMAN’ın pozitif enerjisinin gölge tarafını çalıştırabilir.

MARS-POLLUX: Dolunay’ın teması ile örtüşen savaşçı bir ruh ve güçlü bir iradeye işaret eder bu kavuşum. Mars’ın Yengeç yerleşkesi özellikle duygusal güvenlik konularına dikkat çekmekte.

BELLATRİX-JÜPİTER: Şans,yükselme,saygınlık ve askeri konularda başarıyı getiren durumlarla karşılaşmamız olasıdır. Ancak yine hatırlatmakta fayda var Jüpiter şuan Retro sürecinde. Olumlu konular biraz gecikmeli olarak hayatımıza gelebilir.

CAPELLA-JÜPİTER: CAPELLA, hukuk,din ve halkla ilgili konularda şanslı fırsatların ayağımıza geleceğini ifade eder. Jüpiter retrosunu unutmayalım!

URANÜS-ALGOL: uzun süredir gökyüzünde Uranüs’le kavuşumda olan ALGOL, korku,şiddet,kaos gibi kavramlara işaret eder. Uranüs’ün bağımsızlık ve özgürlükçü doğası,ani ve sürpriz şekilde, isyankar duygularla,topluma mal olacak köklü değişikliklere vurgu yapmaktadır.

DOLUNAY’IN ÜLKEMİZ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ!

Ülkemiz haritası, Dolunay haritası ile eşleştirildiğinde 4-10 aksının hareketli olduğunu söyleyebiliriz. Ay ve Şiron’un 10.evde yerleşimi özellikle otorite figürleri ile alakalı konuların ön planda olacağını gösteriyor. Şiron Koç yerleşimi ağızdan çıkan sözlerle ilgili alınabilecek yaralara işaret etmekte. Aynı zamanda Kanun ve yasalarla alakalı konuların gündeme gelmesi de olasıdır. Mars Yengeç Halk,Vatan,güvenlik konularını ön plana çıkartmakta. Ancak buradaki detay Mars’ta saklı. Zira Mars aynı zamanda askeri konulara da işaret etmekte. Plüto’yu da unutmamak gerekir. Mars’la olan karşıt açısı savaş,silah konularını akıllara getirebilir. Dolunay haritası, Ülkemizin natal haritasında Satürn Merkür kavuşumu ile aynı derecede gerçekleştiği için Ülkemiz adına önemli ve kalıcı kararlar alınabileceği olasılığını artırmakta. Alınan her kararın, Ülkemiz ve halkımız için en hayırlısı olmasını diliyorum.

DOLUNAY’DA SAĞLIĞIMIZ

Koç burcunda gerçekleşecek olan Süper Dolunay’da özellikle vücudumuzun baş bölgesi ve yüzümüz ile alakalı hassasiyetler olabilir. Baş ağrısı,migren atakları,diş ağrısı bu süreçte ortaya çıkabilir.

SON SÖZ

Oldukça sert etkilerle kendisini gösterecek Süper Dolunay’da Plüto’nun anaretik derecede ve yükselen çizgisinde olması değişim/dönüşüm konularına dikkat çekmekte. Mars’ın Yengeç seyri duygusal güvenlik konularını ön plana getirmekte. Mars aynı zamanda savaşı,rekabeti, yangınları,patlamaları da ifade eder. Venüs’ün anaretik derecesini de unutmamak gerekir. Ben/biz kavramlarıyla gerçekleşecek bir Süper Dolunay olsa da topluma da mal olabilecek konuları da içerisinde barındırıyor olacak.
Dolunay her ne kadar yeni başlangıçları hayatımıza getirse de bir başlangıcın olabilmesi için, zorlayıcı durumların ortaya çıkmasıyla aktive olur. Bu Dolunay’da zaman zaman zorlanacağımız,zaman zaman keyif alabileceğimiz inişli çıkışlı konularla karşılaşabiliriz. Değişime ve yeni fırsatlara açık olmak, dürtüsel ve sabırsızca girişimlerimizden mümkün olduğunca sıyrılmak,daha metanetli ve sakin düşünce tarzı ile hareket etmek Dolunay’dan galip bir şekilde çıkmamızı sağlayacaktır. Ruhsal anlamda olgunlaşmamızda yanımıza kar kalacaktır.

Dolunay 15 gün süresince etkili olacaktır.

Umutla,hayırla, güzel yarınlara!

Astrolog Reyhan BARAN

DOLUNAY’IN BURÇLARA OLAN ETKİLERİ

KOÇ-YÜKSELEN KOÇ: Sevgili Koç Burçları,Dolunay’la birlikte duygusal olarak sizi hangi konuların tatmin ettiğinin farkındalığını yaşayacağınız bir süreç içerisinde olabilirsiniz. İkili ilişkileriniz,işbirliği içerisinde olduğunuz konularla alakalı tamamlanmalar,sonlanmalar olabilir. Alacağınız kararlar denge ve uyumu hayatınıza getirecektir.

BOĞA-YÜKSELEN BOĞA: Bilinçaltınızda sakladığınız konularla yüzleşme zamanı diyebiliriz sevgili Boğa burçları. Şiron kavuşumlu Ay, sizlere çok iyi gelecektir,zira acılarınız,travmalarınız bu süreçte Şiron’la şifalanacak, Dolunay’da ruhsal acılarınızdan arınarak çıkmanızı sağlayacaktır.

İKİZLER-YÜKSELEN İKİZLER: Sosyal çevrenizdeki arkadaşlıklarınızdan,dostluklarınızdan ayıklama yapacağınız bir Dolunay süreci içerisinde olabilirsiniz sevgili İkizler burcu. Amacına hizmet etmeyen,gönül bağı olmayan ikili ilişkileriniz bu süreçte ön planda olacaktır. Aynı zamanda uzun süredir üzerinde düşündüğünüz,hayal kurduğunuz konularla alakalı bu süreçte şanslı fırsatlarla karşılaşıp,radikal kararlar alabilisiniz.

YENGEÇ-YÜKSELEN YENGEÇ: Kariyer ve toplumsal statü konularında değişim/dönüşüm süreci Dolunay’la birlikte görünür olacaktır sizler için sevgili Yengeç burçları. Kariyer hedeflerinizle,statünüzle alakalı bir takım aydınlanmalar yaşayabilir,hedef değerlendirmesi yapabilirsiniz.

ASLAN-YÜKSELEN ASLAN: Dolunay’la birlikte Akademik kariyer, Yurtdışı bağlantılı işler,hukuksal konular,inançlarınız gibi alanlar üzerinden gelişebilecek şanslı etkiler altında olabilirsiniz sevgili Aslan burçları. Şimdiye kadar cesaret gösteremediğiniz için ertelediğiniz,ancak sizi geliştirip,farklı alanlara çekebilecek konularda bilgi sahibi olmak için girişimlerde bulunabilirsiniz.

BAŞAK-YÜKSELEN BAŞAK: Miras,nafaka,tazminat, ortak gelirler,kredi ve borçlar konusunda tamamlanmalar yaşayabileceğiniz bir süreç içerisinde olabilirsiniz sevgili Başak burçları. Değişim ve dönüşüm fırsatları bu Dolunay ile birlikte ayağınıza kadar gelecektir.

TERAZİ-YÜKSELEN TERAZİ: Eş/partner ve işbirliği yaptığınız kişilerle alakalı konularında denge ve uyum arayışınız Dolunay’la birlikte görünür hale gelecektir sevgili Terazi burçları. Amacına hizmet etmeyen her türlü birliktelikte nihai kararların alınabileceği bir zaman dilimi içerisinde olabilirsiniz.

AKREP-YÜKSELEN AKREP: Hizmet ettiğiniz alanlar,günlük rutinleriniz,sağlığınız gibi konularda aydınlanmalar,tamamlanmalar yaşayabileceğiniz bir Dolunay süreci ile karşı karşıyasınız sevgili Akrep burçları. İş yaşamınızla ve sağlığınızla ilgili konularda yeni kararlar alabileceğiniz bir sürece doğru ilerliyorsunuz.

YAY-YÜKSELEN YAY: Aşk,romantizm,yaratıcı olduğunuz alanlar ve çocuklarla ilgili konularda aydınlanmalar,farkındalıklar yaşayabileceğiniz Dolunay süreci içerisinde olabilirsiniz sevgili Yay burçları. Yaratıcı olduğunuz konular üzerinden tamamlanmalar yaşamanız olasıdır.

OĞLAK-YÜKSELEN OĞLAK: Aile,ev ortamı gibi konularla alakalı önemli kararlar alabileceğiniz,değişiklik yapmak isteyebileceğiniz bir Dolunay sürecinden geçebilirsiniz sevgili Oğlak burçları. Geçmişte yaşanan ailevi konularla alakalı sorunlar Dolunayla birlikte görünür olabilir ve tamamlanmalar,sonlanmaları da beraberinde getirebilir.

KOVA-YÜKSELEN KOVA: Kardeş,kuzen,akraba,yakın çevre, bilgi edinme ve ticaret gibi konularda farkındalıklarla birlikte aydınlanmaları yaşayabileceğiniz bir Dolunay sizleri bekliyor olacak sevgili Kova burçları. Kısa seyahatler ve üzerinde çalıştığınız projeler konusunda tamamlanmalar yaşamanız olasıdır.

BALIK-YÜKSELEN BALIK: Kişisel gelirleriniz ve öz değeriniz konularıyla bu Dolunay sürecinde farkındalıklar,aydınlanmalar yaşayabilirsiniz. Gelir/gider dengesini sağlamak adına bütçenizi yeniden gözden geçirebilirsiniz.

Astrolog Reyhan BARAN