Denge - Adalet - Uyum Temalı 2 Ekim 2024 Halkalı Güneş Tutulması

2 Ekim 2024 tarihinde halkalı güneş tutulması yaşanacak. Yaşanacak tutulma burçları ve insanları nasıl etkileyecek?

2 Ekim 2024 tarihinde Türkiye saati ile 21:49 da Terazi burcunun 10°03’ derecesinde Halkalı Güneş tutulması yaşayacağız.

HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI NE DEMEK?

Ay’ın gözle görünen boyutu Güneş’ten daha küçüktür. Ay, Dünya ile güneş arasından geçerken Güneş’i tam kapatamamış olmasından dolayı, etrafa yayılan güneş ışığı halka şeklini aldığı için Halkalı Güneş Tutulması olarak tanımlanmaktadır.

Tutulma anında 18°54 derecede İkizler burcu yükseliyor olacaktır.

Gerçekleşecek olan bu tutulma efemeris kayıtlarına bakıldığında 22.09.2006 tarihinde Başak burcunun 29 derecesinde gerçekleşen Güneş Tutulmasıyla benzerlik göstermektedir. 2006 yılında gerçekleşen tutulmayla hayatımızda gelişen olayların benzerini yaşamamız muhtemeldir.

SAROS DÖNGÜSÜ

Astronomide, Güneş ve Ay tutulmaları Saros döngüleri ile takip edilmektedir.

“Saros “ Astronomide; Ay,Güneş ve Dünya’nın yaklaşık olarak aynı hizaya geldiği dönemi ifade eden periyottur. Bir Saros döngüsü 18 yıl, 11 gün,8 saat sürmektedir. Tutulmaların tekrarlarının takibi için kullanılmaktadır. 2 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek olan bu tutulma 144. Saros döngüsüne aittir. 144.Saros döngüsü, 1736 yılında Nisan ayında başlamıştır. 2526 yılına kadar sürecek olan döngüyü kapsamaktadır. 144. Saros döngüsü; ilişkiler,denge,uyum ve adalet konularına dikkat çekmektedir ki bu konular halihazırda Terazi burcu özellikleri ile birebir uyuşmaktadır.

TUTULMANIN YILDIZLARLA OLAN BAĞLANTILARI

Tutulmada Güneş ve Ay ile DIADEM sabit yıldızı kavuşumda olacak. Dıadem sabit yıldızının amacı fedakarlıktır. Tutulma haritasının 5.evinde konumlanarak,Güneş ve Ay ile kavuşumda olması 5.ev konularını içeren Aşk,romantizm,yaratıcı yetenekler ve çocuklar ile ilgili konularda fedakarlıkların ön plana çıkacağını göstermektedir. Aynı zamanda Ay halk, toplum,Güneş kimliğimizin göstergesi olduğu için kendi amaçlarımızdan fedakarlık, halk için, toplum için yapılacak fedakarlık konularına da dikkat çekmektedir.
Venüs, ACRUX sabit yıldızı ile 6.evde kavuşum yapıyor olacak. Bu kavuşumun etkisi 6.ev konularından olan Günlük rutin işlerimiz,iş ortamımız (hizmet ettiğimiz alan) sağlımız ve evcil hayvanlarımız gibi alanlarda, dengeli ve uyumlu, idealist bir tutum içerisinde olmamıza neden olacaktır.
Venüs aynı zamanda yine 6.evde ALPHECCA sabit yıldız ile kavuşumda olacak. Günlük rutin işlerimiz,iş ortamımız,sağlığımız ve evcil hayvanlarımızla alakalı konularda şansa,başarıya ve uyuma işaret etmektedir.

Jüpiter,BELLATRIX ve CAPELLA sabit yıldızı ile 1.evde kavuşumda olacak. Bellatrıx,Jüpiter kavuşumu; maddi ve manevi şans,ün,toplum içinde saygınlık kazanmayla ilgili gündemimizin olabileceğini ifade eder. Capella,Jüpiter kavuşumu;maddi,manevi şans,bolluk,yükselme,ün gibi konuları işler.

Mars 2.evde CANOPUS sabit yıldız ile kavuşum yapıyor olacak. Kişisel gelirlerimiz için stratejik ve cesur kararlar alabileceğimizi, motive bir ruh hali içerisinde olacağımızı ifade etmektedir. Aynı zamanda alacağımız kararlar,hayatımızı kolaylaştıracak nitelikte olacaktır. Hayat misyonumuzu gerçekleştirmek adına yapacağımız bu hamleler özdeğerimizi, kendimize olan güvenimizi sağlamlaştıracaktır.
Uranüs’ün ALGOL ile 12.evde kavuşumu bilinçaltı,görmediğimiz ancak yükünü sırtımızda hissettiğimiz konularda içsel çatışmalar,bu duygulardan özgürleşme ve sonucunda da değişme hissiyatı tutulma esnasında aktif olacaktır.

TUTULMA BİZE NE ANLATMAK İSTİYOR?

2 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Halkalı Güneş Tutulmasının ana teması denge,adalet ve uyum konularıdır.Terazi burcu doğası ikili ilişkilere,işbirliklerine önem veren bir yapıdadır.Aynı zamanda adalete olan düşkünlüğü,objektif yaklaşımları,uyum ve dengeyi sağlaması,barışçıl yaklaşımları Terazi burcunun en dikkat çekici özelliklerindendir. Hal bu şekilde iken yeni ay ile birleşen tutulmada en çok ikili ilişkilerimizde ve iş birliği yaptığımız kişiler ve konularda hakkımızı arayacağımız, yeri geldiği zaman adil olup,yeri geldiği zaman denge ve uyum içerisinde olmaya çalışacağımız sonucu, gerek bizden yana gerekse de karşı taraf adına adalet olan bir süreç olacaktır.

Tutulma anında Hava elementi çok baskınken,ateş ve toprak elementi eksiktir. İletişimsel konular öne çıkabileceği gibi cesaret,motivasyon düşüklüğü ile kişisel güvenlik arayışımız ön planda olacaktır.
Harita bütününü inceleyecek olursak;Tutulma, transit haritanın 5.evinde Güney Ay Düğüm,Ay,Güneş,Lilith,Merkür kavuşumlu gerçekleşecek. Aynı zamanda Ay,Güneş,Merkür,Lilith Kuzey Ay düğümü’ne karşıt açı yapacak. Merkür ve Mars arasındaki kare açı ise başka bir gerilim yaratacak. Jüpiter,Şiron arasındaki sekstil açı yaralarımızı kendi çabalarımız ile şifalandıracak nitelikte.
Ay/Cerez kare açısı;(Cerez astrolojide annelik,beslenme,bakım ve bereketi ifade eder.)Duygusal tatminsizlik,aşırı fedakarlık,içsel dünyada güvenlik arayışı gibi konularda sorunların su üstüne çıkacağını göstermektedir.

Güneş/Cerez kare açısı; Tutulmada konumuz Terazi burcu özellikleri olduğu için bu açı özellikle ben ve biz kavramları üzerinde etkili olacakmış gibi görünüyor. Kendi kişisel ihtiyaçlarımızla, eşimiz,partnerimiz,çocuğumuz veya işbirliğinde olduğumuz kişilerin ihtiyaçlarını karşılama konusunda denge ve uyum içerisinde olmaya çalışmamız muhtemeldir. Kendimizi değersiz ve yetersiz hissetmemiz de olasıdır.

Merkür/Cerez kare açısı; Bu açı kalıbı düşüncelerimizle,duygularımız arasında gel gitler olacağına işaret etmekte. Düşündüğümüz,kendimizce mantıklı olduğunu sandığımız konuların, duygularımızı tatmin etmediği bir ruh hali içerisinde,denge ve uyumu arayışı içerisinde olabiliriz.

AY,GÜNEŞ,MERKÜR ÜÇLÜSÜNÜN CEREZ’E KARE AÇI VURGUSU DİKKAT ÇEKİYOR!

Hayatımızın amacının, duygularımız,düşüncelerimiz ve iletişim şeklimizle uyumsuz , gergin bir hat üzerinde olacağına işaret ediyor. Tutulmanın kahramanı Terazi Burcu duygularımız,düşüncelerimiz,benliğimiz arasında denge ve uyumu sağlayarak ruhumuzu beslememizi,kendimize ve etrafımıza da Cerez ce şefkat ve gereken bakımı,özeni göstermemiz gereketiğinin altını çizmektedir bu süreçte.

AY, GÜNEŞ, MERKÜR ÜÇLÜSÜ KUZEY AY DÜĞÜMÜNE KARŞIT AÇI YAPIYOR!

AY, GÜNEŞ, MERKÜR ÜÇLÜSÜ GÜNEY AY DÜĞÜMÜYLE VE LİLİTH’LE KAVUŞUMDA!

Duygularımızın,düşücelerimizin,benliğimizin bu hayatta kendimize koyduğumuz hedeflere, gitmemiz gereken yöne ulaşmamız konusunda zorlayacağını,içsel dünyamızda bastırdığımız duyguların su üstüne çıkarak bizi etkileyeceğini, eski olan alışkanlıklarımızdan, eskide kalan kişilerden kısacası eski olan her şeyden kurtulmamız yenilenmemiz ve kendimize uygun olan bir rota seçmemiz gerektiğine işaret ediyor. Bu kombinasyonun en çarpıcı göstergesi, anlamı; değişim/dönüşüm,kendimizi yenilememiz ve sıkı sıkıya bağlı olduğumuz konulardan,kişilerden özgürleşerek,konfor alanımızın dışına çıkmamız. Biz ne zaman bu farkındalığa ulaşıp,ruhsal açıdan olgunlaşırsak o zaman duygularımız,ruhumuzu ve düşüncelerimizi besleyecektir. Ay Düğümleriyle olan gezegen etkileşimleri, kadersel nitelikte olacak olan olaylara işaret etmektedir. Ay düğümlerinin Koç-Terazi hattında olmasını da unutmamak gerekir. Aynı zamanda tutulma an haritasında Ay düğümlerinin durağan konumda olması tutulmanın,hayatımıza vurgu yapan alanında daha fazla gözden geçirme ve derinlemesine inceleme yapmamız gerektiğine dikkat çeker.

MARS,TUTULMANIN YÜKSELEN BURCU İKİZLERİN, YÖNETİCİSİ MERKÜR’ E VE CEREZ’E KARE AÇI YAPIYOR!

Mars, yani enerjimizi harcadığımız,bizi eyleme geçiren yönümüz haritanın yükselen burcunun yöneticisine kare açı yapıyor olması aslında bu tutulmanın ruhunu ve eylemlerimizi nasıl ve ne şekilde yönlendirmemiz gerektiği konusunda bizi yönlendirmeye çalışan en önemli gösterge diyebiliriz. Mars,Merkür ve Cerez arasındaki bu etkileşim ve Tutulma burcunun Terazi olması yine bir denge,uyum,adalet konularına vurgu yapıyor. Gökyüzü bizi,eylemlerimizle,düşüncelerimizin birbirini onayladığı,dengeli ve uyumlu bir yapı içerisinde hareket etmemiz gerektiği konusunda uyarıyor diyebiliriz. Bu dengeyi sağlayabilirsek ruhumuz olumlu duygularla beslenecektir.

MARS,SATÜRN VE VENÜS ARASINDA BÜYÜK SU ÜÇGEN AÇI KALIBI OLUŞUYOR!

2/10/6 Aksında Mars,Satürn ve Venüs arasında oluşan büyük su üçgeni açı kalıbı kişisel gelirlerimiz,özdeğerimiz,kariyer hedeflerimiz,statümüz,günlük rutinlerimiz,hizmet ettiğimiz alanlar,sağlık ve evcil hayvanlarımızla alakalı konularda duygusal dengeyi sağlayacağımızı ve motive olmuş ruh hali ile tatmin olacağımızı ifade etmekte. Su grubunun duygusal derinliği bizi özellikle özdeğer,kariyer ve günlük yaşam alanımızda, hedeflerimize ulaşmamız konusunda maneviyatıyla destekleyecektir.

JÜPİTER ŞİRON İLE SEKSİTL AÇI YAPIYOR!

11/1 aksında gerçekleşecek olan bu uyumlu açı kalıbı sosyal çevremizdeki arkadaş gruplarımıza tutulma etkisiyle, geçmişte yaşanmış yaralarının iyileştirilmesi anlamında, yol gösterici olabileceğimiz, şifalanmalarına destek olabileceğimiz konularla karşılaşabileceğimizi ifade ediyor. Aynı zamanda başkalarının yaralarına şifa olurken, bizlerde bu tatmin duygusu ile ruhsal olgunluğa ulaşabileceğiz.

SON SÖZ

Cerez’in duygularımız,düşüncelerimize yaptığı baskı, Ay düğümlerinin Güneş’e,Ay’a ve Merkür’e yapmış olduğu dokunuşlar ve işin içerisinde Lililth’in (Kara Ay olarak da anılmaktadır.Kişinin bastırılmış duygularını,arzularını,bağımsızlık ve özgürlüğe olan ihtiyacını,kısacası isyan duygularını ifade etmektedir.) olması,Mars,Merkür arasındaki gerilimli açı Tutulmanın gideceği veya gitmesi gereken yönü belirliyor. Tutulma;değişim/dönüşüm için harekete geçmemizi, yenilenmek,yeni ayın etkisi ile yeni başlangıçlar yapabilmek için eski olan her şeyden vazgeçmemize, bırakmamıza dikkat çekiyor. Tutulma burcu Terazi olunca özellikle ikili ilişkilerimizde bağımız olan kişilerce, eşimiz/partnerimiz/ortağımızla olan ilişkilerimiz sınanacak ve ön plana çıkacaktır.Amacına hizmet etmeyen birliktelikler yeniden gözden geçirilebileceği gibi,temeli sağlam olmayan ilişkilerde de nihai kararların alınması olasıdır. Yeni ayın enerjisi ile yeni birlikteliklerin başlaması da olasıdır. Bu süreçte boşanma haberleri duyabileceğimiz gibi,evlilik haberleri almamız da muhtemeldir.Tutulmanın etkisini 6 aylık zaman diliminde hissedeceğiz. Bu tutulmada ne yaşıyorsak başlangıç,bitiş,sonuçlanma vs etkileri 6 ay sürecektir. Terazi burcunda gerçekleşen tutulma olması sebebiyle öncü burçlar (Koç-Terazi-Yengeç-Oğlak) tutulmadan biraz daha fazla etki alacaklardır. “Bu etki doğum haritalarındaki gezegen yerleşimine göre değişiklik gösterebilir.” Medikal tarafta Terazi burcu ile özdeştirilen bel,böbrek sorunlarına dikkat etmek faydalı olacaktır.

TUTULMAYI AVANTAJA NASIL ÇEVİREBİLİRİZ?

- Tutulma bizden değişim ve dönüşüm istiyor, değişime ve akabinde gelecek yeni fırsatlara açık olalım.

- Karşılaşabileceğimiz her türlü sonuçlar karşında, maddi veya manevi anlamda hazırlıklı olalım.

- Her zaman için kendimiz, özümüz değerli bunu unutmayalım ve bu hayattaki gerçekleştirmemiz gereken hedeflerimize odaklanalım.

- Yaşadığımız her konudan kendimize bir pay çıkartarak ruhsal anlamda gelişimimize katkıda bulunalım.

GÜNEŞ TUTULMASININ BURÇLARA OLAN ETKİLERİ

KOÇ-YÜKSELEN KOÇ: Sevgili Koç burçları tutulmada gündeminiz eş/partner ve işbirliği yaptığınız kişilerle olan ilişkileriniz olacaktır.Yeni ayın ve tutulmanın etkisiyle ikili ilişkilerinizde denge ve uyum arayışı içerisinde olabilirsiniz. Sorunlu ilişkilerde,işbirliklerinde sonuçlanmalar olabileceği gibi,yeni ilişki başlangıçları,yeni ortaklıklar olması da muhtemeldir. İlişkisi devam edenler, ciddi adımlar atabilirler.

BOĞA-YÜKSELEN BOĞA: Sevgili Boğa burçları,Günlük rutin işlerle,hizmet ettiğiniz alanlar arasında dengeli ve uyumlu olmak adına adımlar atabilirsiniz. Yeni iş fırsatları ile karşılaşmanız da muhtemeldir. Bu süreçte sağlıkla ilgili rutin kontrollerden geçebilirsiniz.

İKİZLER-YÜKSELEN İKİZLER: Tutulmada İkizler burcunun gündeminde aşk,romantizm,yaratıcı olduğu konular,çocuklar ve riskli yatırımlar olacaktır. Yeni bir hobi edinebileceğiniz gibi,yeni aşklara yelken açmanız da olasıdır.Mevcutta devam eden ilişkinizde denge ve uyum arayışı içerisinde olabilirsiniz.

YENGEÇ-YÜKSELEN YENGEÇ: Tutulmada aile ve ev ortamı gibi konulardan etki altında olacaksınız sevgili Yengeç burçları. Ev ortamınızda tadilat,dekorasyon gibi yenileme işlerine girişebilirsiniz.Taşınma,yer değiştirme gibi gündem oluşabilir. Aile ilişkileri ile kişisel istekleriniz arasında dengeli ve uyumlu bir sistem kurma çabası içerisinde olabilirsiniz.

ASLAN-YÜKSELEN ASLAN: Sevgili Aslan burçları tutulmada yakın çevreniz,iletişim,eğitim ve kısa seyahatler konusunda gündemleriniz olabilir.Yeni bir eğitim programına dahil olabileceğiniz gibi,kısa seyahatlere çıkmanız da muhtemeldir. Yakın çevrenizle olan ilişkilerinizde dengeli ve uyumlu olmak adına adımlar atabilirsiniz.

BAŞAK-YÜKSELEN BAŞAK: Maddi konular bu tutulmada ön planda olacaktır sevgili Başak burçları. Kişisel gelirlerinizi iyileştirmek adına yeni yatırımlarda bulunabileceğiniz gibi,bütçenizi kontrol altında tutmak için girişimlerinizde olabilir. Yeni maddi kaynak yaratma konusunda fırsatlarla karşılaşmanız olasıdır.

TERAZİ-YÜKSELEN TERAZİ: Burcunuzda gerçekleşecek olan tutulmanın kahramanı sevgili Terazi burçları, kişisel imajınız,benliğiniz,hedefleriniz ve ikili ilişkileriniz ön planda olacaktır. Kişisel imajınızda yenilenmek adına değişiklik yapmak isteyebilirsiniz. Hayatınızın amacına,hedeflerinize ulaşmak adına yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. İkili ilişkilerinizde dengeli ve uyumlu olmak adına girişimlerde bulunabilirsiniz.

AKREP-YÜKSELEN AKREP: Sevgili Akrep burçları, tutulmada bilinçaltınızdaki konularla yüzleşme, iç sesinizle konuşma ve izole olma konuları ön planda olacaktır. Bilinçaltınızdaki sorunları tek tek masaya yatırıp, gelişiminizi engelleyen sorunları çözmek ve ruhsal anlamda dengeyi sağlamak adına yeni kararlar almanız olasıdır.

YAY-YÜKSELEN YAY: Sevgili Yay burçları, tutulmada sosyal çevreniz,sosyal sorumluluk projeleriniz gündeminizde olacaktır. Yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz. Sosyal ortamınızda bulunan arkadaşlıklarınızı gözden geçirebilirsiniz. Sosyal sorumluluk projelerine dahil olmanız olasıdır. Çok istediğiniz,hayalini kurduğunuz konularda yeni fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.

OĞLAK-YÜKSELEN OĞLAK: Kariyer ve toplumsal statü konuları tutulmada gündeminizi oluşturacaktır sevgili Oğlak burçları. Kariyer hedeflerinizi gözden geçirebilirisiniz,yeni iş fırsatları ile karşılaşmanız da olasıdır. Kariyer ortamınızda terfi konuları ön plana gelebilir. Bekar Oğlak burçları,Terazi tutulması sizlerde toplumsal statünüzü değiştirecek evlilik konularını da gündeminize getirebilir.

KOVA-YÜKSELEN KOVA: Tutulmada, akademik kariyer,hukuksal konular,felsefik düşünceleriniz,yurtdışı seyahatler,e-ticaret gibi gündemleriniz olabilir sevgili Kova burçları. Yeni bir eğitim programına dahil olabilirsiniz.Yurtdışı seyahatleri söz konusu olabilir.Hukusal konularda gündeminiz varsa bu süreçte değişim/dönüşüm yaşamanız muhtemeldir.

BALIK-YÜKSELEN BALIK: Geçmişte yaşadığınız sorunların farkındalığını yaşayarak,geçmişi geçmişte bırakarak ilerleyeceğiniz,değişip/dönüşeceğiniz bir tutulma içerisinde olabilirsiniz sevgili Balık burçları. Bu değişim/dönüşüm sizlere yeni fırsat kapılarını aralayacaktır.

Astrolog Reyhan Baran