Bolluk, Bereket, Şans gezegenimiz Jüpiter retro sürecine giriyor

Bolluk, bereket, şans gezegenimiz Jüpiter, 9 Ekim 2024 tarihinde Türkiye saati ile 10:04 de ikizler burcunun 21°20 derecesinde durağan konuma geçerek Retro sürecine başlıyor olacak. Yaklaşık olarak 4 ay sürecek Retro hareketi 4 Şubat 2025 tarihinde sona erecek.

JÜPİTER

Jüpiter, Astrolojide şans, bolluk, bereket, felsefi konulara bakış açımız, inançlarımız, iyimser duygularımız, abartılarımız, filozof yanımız, espiri yeteneğimiz, tablonun bütününü gördüğümüz yer olarak anlamlandırılır. Yay burcunun yönetici gezegeni olup, genişleten, büyüten bir enerjiye sahiptir. Güneş sisteminin en büyük gezegenidir, devasa boyutuyla asteroidleri ve kuyruklu yıldızları etkisi altına alarak Dünya’ya çarpmasına engel olur.

RETRO’NUN KELİME ANLAMI

Retro, Latince kökenli bir kelime olup, geri, geçmiş, geçmişle alakalı anlamını taşımaktadır. Dünya merkezli bakış açımıza göre, gezegenin geriye doğru hareket ediyormuş gibi görmemizden kaynaklıdır, Retro hareketi sadece bir göz yanılmasıdır, normal seyrinde ilerleyen Gezegenin Dünya’ya yaklaşarak hızının yavaşlamasıdır diyebiliriz.

JÜPİTER RETROSUNDAN NASIL ETKİLENECEĞİZ?

Jüpiter şans, bolluk, bereket Gezegeni olarak bilinse de , aynı zamanda, inanç sistemlerini, felsefi konuları, yüksek öğrenimi, yabancı kültürleri, hukuksal süreçleri ve finansal konuları da işlemektedir. Jüpiter; bilge olduğumuz, baktığımız, gördüğümüz her şey de bir anlam arayışımızı da ifade eder.

İçimizde barındırdığımız ahlaki ve etik değerlerimiz, dürüstlüğümüz, yanlışı ve doğruyu bulduğumuz noktadır Jüpiter. Jüpiter halihazırda ikizler burcunda seyrine devam ediyor, İkizler burcunun yönetici gezegeni Merkür konularında, özümüze dönüp, iletişim şeklimizi, ifade yeteneğimizi, sosyal hayatımızı, inanç kalıplarımızı, yeniden gözden geçireceğimiz bir Retro süreci yaşayacağız.

Geçmişteki eylemlerimizi ve düşüncelerimizi yeniden ele alıp, hayat amacımızı ve bu yolda gösterdiğimiz performansın yeterli olup olmadığı konusunda kendimizi sorgulayarak, gerekli gördüğümüz alanlarla alakalı yeniden hedefler belirleyerek ruhsal açıdan olgunlaşabileceğimiz bir zaman dilimine yönelebiliriz Jüpiter Retrosunda. Kendimiz için yapacağımız öz eleştiri olarak da adlandırabiliriz Retro sürecini.

Bakış açımızı değiştirebileceğimiz konularla bu zaman zarfında sık sık yüzleşebiliriz. Retro, doğası gereği yeniden değerlendirmelerin yapıldığı, öze dönüş sürecini işaret etmektedir.

Hal bu şekildeyken Jüpiter’in genişleten, büyüten enerjisi Retro döneminde yavaşlama göstererek, içsel yolculuğa çıkmamıza, farkındalıklar kazanmamıza ve ruhsal açıdan olgunlaşmamıza olanak sağlayacaktır.

Retro sürecinde;

- Hangi alanlarda şanslıydım? Bu şansımı iyi değerlendirebildim mi?

- Geçmişte ayağıma kadar gelen fırsatları iyi kullanabildim mi?

- İnandığım, kalıplarından çıkamadığım konular neler?

- Hayatımın amacını gerçekleştirmek için potansiyelimin farkında mıyım?

- Maddi kaynaklarımı iyi yönetebiliyor muyum?

- Geçmiş hatalarımdan ders aldım mı?

- İletişim tarzım beni yansıtıyor mu?

- Kendimi net bir şekilde ifade edebiliyor muyum?

- Sosyal ortamımdaki kişilerle olan ilişkim amacına hizmet ediyor mu?

şeklindeki soruları kendimize sorabiliriz. Soruların cevabını bulduğumuz takdirde, kişisel gelişimimize katkı sağlayacak konularda izleyeceğimiz yol, ruhsal bilinçlenmemize ve farkındalık kazanmamıza neden olacaktır.

JÜPİTER RETROSUNDAN NASIL FAYDALANABİLİRİZ?

- Retro süreçlerinde yavaşlayan bir enerji hakim olacağı için sabırlı olmak

- Geçmişteki hatalarımızı değerlendirmek

- Manevi konuların, ruhumuzu nasıl ve ne şekilde beslediğinin farkındalığını kazanmak

- Kişisel gelirlerimizi yönetme konusunda eski kalıplardan çıkarak, farklı bakış açısı geliştirmek

- İkili ilişkilerimizdeki rutin kalıpların nelerden oluştuğunu, bu kalıpların sevgi bağını ne şekilde beslediğinin analizini yapmak

- Amacına hizmet etmeyen her türlü ilişkilerimizi gözden geçirmek

- İletişim şeklimizi gözden geçirmek

- İfade tarzımızı gözden geçirmek

Bizleri daha sağlıklı bir ruh haline adım adım götürecektir.

Retroların amacı, rutinde devam eden her konunun özüne dönüp, yeniden değerlendirmemizi sağlamasıdır. Bu bağlamda, hayat koşuşturmacasının içerisinde göremediğimiz, duyamadığımız, farkında olmadığımız konular, tek, tek ortaya çıkarak, kendimizi yeniden inşa etmemize olanak sağlayacaktır.

SON SÖZ

Retro sürecinde kendimizle ve etrafımızla ilgili gözlemler yapmak, bize iyi gelen konularla, karşı çıktığımız konuları sentezleyebilmek ve bu anlamda daha iyi nasıl olabilir sorusuna cevap bulmak motivasyonumuzu artırarak daha olumlu bir bakış içerisinde yolumuza devam etmemizi sağlayacaktır.

Şubat 2025’e kadar devam edecek olan Jüpiter Retro’sunun farkındalıklar kazanacağımız, hayat yolumuzu şekillendireceğimiz, hayırlı ve güzel bir süreç olması diliyorum…

Astrolog Reyhan Baran

04.10.2024-Ankara

JÜPİTER RETRO’SUNUN BURÇLARA OLAN ETKİLERİ

KOÇ-YÜKSELEN KOÇ: Retro sürecinde, kardeş, kuzen, akraba, yakın çevre, kısa seyahatler gibi konularından etki alacaksınız sevgili Koç burçları. Yakın çevre ile olan ilişkilerinizi bu zaman diliminde tekrar gözden geçirebilirsiniz. Yanlış anlaşılmalara müsait bir zaman olduğu için dikkatli olmanızda fayda var. Geçmişte iletişime geçip, yarım kalan konularla alakalı bilgi sahibi olabilirsiniz. Daha önce planını yaptığınız kısa seyahatleriniz bu süreçte tekrar gündeme gelebilir.

BOĞA-YÜKSELEN BOĞA: Kişisel gelirlerinizi, gelir kaynaklarınızı ve öz değerinizi sorgulayacağınız bir Retro süreci içerisinde olacaksınız sevgili Boğa burçları. Geçmişte ayağınıza kadar gelen maddi fırsatlar, tekrar önünüze gelebilir. Bütçenizi bu zaman dilimi içerisinde yeniden düzenlemek ve maddi güvenliğinizi sağlama konusunda hamleler yapmak isteyebilirsiniz.

İKİZLER-YÜKSELEN İKİZLER: Burcunuzda gerçekleşecek olan Jüpiter Retro’sunda kimliğinizi, benliğinizi sorgulayacağınız, yaşam amacınızı gözden geçirerek yeniden yapılandıracağınız, ilişkilerinize, ifade tarzınıza farklı yön verebileceğiniz bir zaman dilimi içerisinde olacaksınız sevgili İkizler burcu.

YENGEÇ-YÜKSELEN YENGEÇ: Sevgili Yengeç burçları, Jüpiter retrosunda biraz izole olmak, ruhsal anlamda öze dönmek isteği içerisinde olabilirsiniz. Bilinçaltınızda yatan korkular, kızgınlıklar, travmalar retrosunun etkisiyle su üstüne çıkabilir. Çözemediğiniz, anlamlandıramadığınız her konu bu zaman zarfında çözüme kavuşup, anlamını bulacaktır. Farkındalıklarla dolu bir Retro süreci sizleri bekliyor.

ASLAN-YÜKSELEN ASLAN: Sosyal çevreniz, bağlı olduğunuz gruplar ve umut ettiğiniz konularda Retro sürecinde etki altında olacaksınız sevgili Aslan burçları. Sosyal ortamınızda bağlantıda olduğunuz kişilerle, eski konular bu süreçte görünür olabilir. Sosyal çevrenizde Retronun etkisiyle yanlış anlaşılmalara, iletişim sorunlarına dikkat etmenizde fayda var. Aynı zamanda umut ettiğiniz, hayal kurduğunuz ve kendinize hedef koyduğunuz konuları tekrar gözden geçirip, yapılandırabilirsiniz.

BAŞAK-YÜKSELEN BAŞAK: Jüpiter retrosu sizler için Kariyer ve toplumsal statü konularında vurgulu olacaktır. Kariyeriniz konusunda daha önce ayağınıza kadar gelen ancak değerlendiremediğiniz bir fırsat varsa bu süreçte tekrar gündeminize gelecektir. İş ortamınızda iletişimden kaynaklı yanlış anlaşılmalara maruz kalabilirsiniz. Kariyer hedeflerinizi tekrar gözden geçirip, yapılandıracağınız bir süreç içerisinden geçiyorsunuz sevgili Başak burçları.

TERAZİ-YÜKSELEN TERAZİ: Jüpiter retrosunda Akademik kariyer, hukuksal konular,yurtdışı bağlantıları, inanç sistemleriniz etki altında olacak sevgili Terazi burçları. Geçmişte kalan yurtdışı seyahatlerle ilgili konular bu süreçte gündeme gelebilir. Akademik kariyer ve hukuksal alanlarda devam eden bir süreciniz varsa yeniden değerlendirmeniz, gözden geçirmeniz gerekebilir. İnanç kalıplarınızı sorgulayacağınız bir zaman dilimi içerisinden geçiyor olabilirsiniz.

AKREP-YÜKSELEN AKREP: Miras, nafaka, tazminat, krediler, ortak gelirler gibi konularda Retro sürecinde etki altında olacaksınız sevgili Akrep burçları. Geçmişte kalan miras, kredi, tazminat ve ortak gelir konularında bu zaman zarfında bir hareketlenme olabilir, yeniden gözden geçirmeniz gereken konulara çekilebilirsiniz. Aynı zamanda, ruhsal açıdan kendinizi değiştirmek/dönüştürmek için farklı deneyimler yaşayabilirsiniz.

YAY-YÜKSELEN YAY: Eş/Parner, işbirliği, sözleşmeler gibi konular Retro sürecinde gündeminizi meşgul edecek sevgili Yay burçları. Özellikle ikili ilişkileriniz ve işbirliği içerisinde olduğunuz kişilerle yaptığınız sözleşmeleri gözden geçireceğiniz bir süreç yaşayabilirsiniz. Geçmişteki deneyimlerinizle, şuan içerisinde bulunduğunuz süreci sentezleyerek bir takım farkındalıklar yaşayarak, değişmesi gereken konularda aksiyon alabilirsiniz.

OĞLAK-YÜKSELEN OĞLAK: Günlük rutin işleriniz, hizmet ettiğiniz alanlar, sağlığınız ve varsa evcil hayvanlarınız konusunda Retro sürecinde gözden geçirmeniz, değerlendirmeniz gereken konularla karşılaşabilirsiniz sevgili Oğlak burçları. İş ortamınızda eski projeler Jüpiter retrosunda tekrar gündeminize gelebilir, eski sağlık sorunlarınız tekrar tetiklenebilir.

KOVA-YÜKSELEN KOVA: Aşk, romantizm, hobiler, riskli yatırımlar ve varsa çocuklarınız üzerinden gelişebilecek konularda Retro sürecinde etki altında olacaksınız sevgili Kova burçları. Yaratıcı olduğunuz geçmişte kalan bir projeniz bu süreçte tekrar görünür olabilir ve sizler yeniden gözden geçirme imkanına sahip olabilirsiniz. Aşk,romantizmle ilgili konularda eski sorunlarınızı bu zaman diliminde derinlemesine inceleyip,çözüme kavuşturabilirsiniz. Riskli yatırımlarınızı tekrar gözden geçirebilirsiniz.Çocuklarınızla ilgili sorumlu olduğunuz konularda yeniden değerlendirme yapabilirsiniz.

BALIK-YÜKSELEN BALIK: Aileniz, kökleriniz ve ev ortamınız Retro sürecinde ön planda olacaktır sevgili Balık burçları. Ailevi konularda geçmişte yaşanan iletişimsel sorunların tekrar gündeme gelerek gözden geçirileceği bir süreci işaret ediyor Jüpiter retrosu. Ev ortamınızı güzelleştirmek adına yeniden değerlendirebilir, taşınma, yer değişikliği ve ev içinde tadilat, dekorasyon gibi konularda girişimlerde bulunabilirsiniz.