Balık Burcunda Parçalı Ay Tutulması

18 Eylül 2024 tarihinde Türkiye saati ile 05:34 de Balık burcunun 25°40 derecesinde parçalı bir ay tutulması yaşayacağız.

Sezgiler, empati, maneviyat, teslim olma ,bağımlılıklar gibi konular vurgulu olacaktır. Ay tutulması sürecinde duygularımız ön planda olacağı için bu dönemde denge sorunu yaşamamız muhtemeldir. Gizli olan konuların açığa çıktığı, değişmesi gereken her şeyin görünür olduğu, tamamlanma, sonlanma enerjisinin hakim olduğu bir süreç içerisinde olacağız.

Tutulmaya eşlik eden Balık burcu arketiplerinden yana farkındalıklar ve aydınlanmalar yaşamamız kaçınılmaz olacaktır. Empatik duygularımız, yaratıcı olduğumuz konular, maneviyata teslim olmamız, gerçeklerden kaçışımız, bağımlı olduğumuz konular, sezgiselliğimiz tutulma ile birlikte aktive olacaktır. Tutulma, aynı zamanda Neptün Balık ile 3 derece kavuşumda gerçekleşeceği için Balık etkilerini iliklerimize kadar yaşayacağımızı gösteriyor. Kısacası İlahi adaletin tecelli edeceği konular tek tek göreceğiz. Toplumsal konularında Tutulma ile gündeme gelmesi olasıdır. Empati ve şefkat duygularımızla hareket etmek bizleri özellikle toplumsal konularda duyarlı olmaya, toplumsal sorunları iyileştirmek adına eylemlerde bulunmaya teşvik edebilir.

Tutulmada, 13°07’ derece Başak burcu yükselecek, kişisel doğum haritalarımızda Balık burcunun ve Başak burcunun yöneticisi olduğu evlerde etkiler daha fazla hissedilecek. Ay tutulması haritanın 1/7 aksı arasında olacağından özellikle evlilik, işbirliği gibi konulara da dikkat çekmekte!
Harita bütününe bakıldığında Güneş, Uranüs, Plüto arasında 1/5/9 aksında büyük bir toprak üçgeni göze çarpıyor. Bu demektir ki köklü değişiklikler, yenilenme enerjileri bizleri oldukça destekleyecek, özellikle yaratıcı olduğumuz konularda felsefi düşüncelerimiz, manevi duygularımız açısından motive bir ruh hali içinde olacağız.
Tutulmaya 1.evde Güney Ay Düğümü lilith kavuşumu da dahil olacak. Geçmişte kalan, bilinçaltımızda bizimle var olan, bastırılmış duygularımız, travmalarımızın tek tek ortaya çıkacağı bir zaman dilimi yaşayacağız. Bu görünüm bilinçaltındaki bastırılmış duygularımızla restleşeceğimiz ve içsel olarak kendimizi şifalandırmak isteyeceğimiz duyguları da barındırıyor olacak.

TUTULMANIN SABİT YILDIZLARLA OLAN BAĞLANTILARI

Tutulma anında Venüs Arcturus sabit yıldızı kavuşumda olacak refah, ün, yetki, popülerlik, arkadaşlık konuları ön planda olacaktır. Ancak bu yıldızın gölge yönü çalışırsa yanlış arkadaş seçimleriyle karşı karşıya kalınabilir, dikkatli olmak faydalı olur. Aynı zamanda yine Venüs Spica sabit yıldızıyla da bir kavuşum yapıyor olacak; bol şans, maddi konularda başarı, ikili ilişkilerde ve evlilikte şanslı olunan konulara vurgu yapacaktır. Ticarette ve kariyer anlamında da şanslı fırsatlarla karşılaşmak olasıdır.
Bir başka sabit yıldız Mirzam, Mars ile tutulma anında kavuşumda olacak; harekete geçme, mücadele etme konularında dinamik ve cesaretli bir enerji içinde olacağız.

Jüpiterle Bellatrix sabit yıldızı yine tutulma anında kavuşumda olacaklar; maddi ve manevi anlamda şans,ün,refah,saygınlık kazanma ve askeri konularda başarı veren bir görüntüdür. Felsefi ve dini konulara ilgiyi artırabilir. Gölge tarafında ise ikiyüzlülük, iftira ve kıskançlık gibi duygularla karşılaşma konuları gündeme gelebilir.

Satürnle Achernar sabit yıldızı tutulmada kavuşum yapacaklar; Manevi konulara çekilme, hedeflere ulaşmak için duygusal ve ruhsal açıdan motive eden bir yapı verebilir. Şans ve yüksek mevkilerde yer almak bu kavuşumun etkisinden sayılabilir.

Uranüs Algol kavuşumu halihazırda tutulmada da devam eden bir görünüm olacaktır. Değişim ve dönüşüm enerjilerinin güçlü olduğu bir süreç içerisinde olacağız. Bu kavuşumda ruhsal yetenekler ön planda olabilir. Ancak Uranüs’ün ani ve şok edici, sürpriz bir şekilde ortaya çıkan enerjisini unutmamak gerekir.

AY TUTULMASI ENERJİSİ, 18 EYLÜL’DEN BİRKAÇ GÜN ÖNCE VE BİRKAÇ GÜN SONRA DA HİSSEDİLİR OLACAKTIR.

Tutulmayı avantaja çevirmek için;

- Değişime direnmek yerine kabullenmek, iç motivasyonumuzu artıracaktır.

- Ay tutulması yeni başlangıçları da işaret ettiğinden karşımıza çıkacak fırsatları değerlendirmek, değişen bir enerji hali ile hayata daha sıkı bağlanmamıza sebep olacaktır.

- Farkındalıklarımız, aydınlanmalarımız, hangi hedefe odaklanacağımıza dair bizlere yol gösterici olacaktır.

- Kişisel arzularımız, ruhumuzun doyum noktası gibi konulara yapacağımız içsel yolculuğumuz olgunlaşmamıza ve hayatımıza yön vermemize destek olacaktır.

- Balık burcu maneviyat, teslim olma, ruhani konulara dikkat çeker, Ay duygularımızı yöneten ışığımız olduğu için bu süreci; kendimizi dinleyerek, sezgilerimize güvenerek, teslimiyet ve kabullenme hissiyatı içerisinde geçirmek yararımıza olacaktır.

Bol farkındalıklı ve aydınlanmalı, fırsatların avantaja çevrildiği, güzel şanslarla karşılaşacağımız bir Ay Tutulması diliyorum.

ASTROLOG REYHAN BARAN

Tüm yazılara ulaşmak için TIKLAYINIZ