19 Ağustos 2024 Kova Dolunayı

19 Ağustos 2024 tarihinde Türkiye saati ile 21:25 de Kova burcunun 27°14’ derecesinde bir dolunay yaşayacağız. 10.Şubat 2024 tarihinde Kova yeni ayı ile başlatmış olduğumuz konular her ne ise bu dolunayda görünür olacak ve tamamlanacaktır.

Gerçekleştiği burç ve doğum haritasındaki yerleşimine göre Dolunayın kişiler üzerindeki etkileri farklılık gösterebilir.

Dolunay sürecinde, Kova yeni ayı ile başlattığımız konular üzerinden değişim ve dönüşüm yaşamamız kaçınılmazdır. 10 Şubat 2024 tarihinde hangi tohumları ektiysek Kova Dolunayı ile bu konular üzerinden ekinleri biçeceğimiz bir zaman yaşayacağız. Kova Yeni ayı ile başlattığımız konularda herhangi bir gelişme gösteremediysek yine Kova Dolunayı ile bu konular üzerinden sınavlarımızın olacağını da unutmamak gerekir. Dolunay dönemleri, gündemimizde ne varsa bize o konuyu hatırlatacak ve görünür kılacaktır.

Doğum haritasında +/- 5 derece yakınlıkla 27 derecede Kova, Aslan, Akrep ve Boğa burçlarına ait gezegenleri veya evleri bulunanlar Dolunay etkisini daha fazla hissedecektir.

Kova Burcunun yönetici gezegeni Uranüs bağımsız olmayı,özgür olmayı,farkındalığı,sürpriz ve ani gelişmeleri,Teknolojiyi ve Devrimleri ifade eder. Kova burcu insanı ,özgürlüğü ve marjinal olmayı sever. Yeni fikirler, değişik bakış açıları, bütüne hizmet etmek, toplumla birlikte hareket etmek ve hatta toplumu harekete geçirmek Kova enerjisidir.

19 Ağutos 2024 tarihinde yaşayacağımız Dolunay transit haritasında Yükselen burç Koç, yönetici gezegeni Mars İkizler,Jüpiter İkizler ile kavuşumda olması dürtüsel,enerjik ve bireysel yönlerimizin daha görünür olup Jüpiterin genişleme enerjisi ile birleşerek özellikle ikili diyaloglarımızda krizler ve tartışmalara yol açabilir. Toplumsal olarak bakıldığında askeri hareketlilik,yangın,patlama ve kaza gibi olayları da tetikleyebilir. Mars ve Jüpiter kavuşumunun, Venüs ve Satürn bağlantısı günlük rutinler,iş ortamı veya sağlık gibi konular üzerinden gelişebilecek konularda alınması gereken sorumlulukları Dolunayla birlikte görünür kılarak elzem hale getirecektir. Transit haritada Uranüsün Algol kötücül yıldızı ile kavuşumda olması ani ve sürpriz bir şekilde ortaya çıkabilecek değişimlere,dönüşümlere,şiddete,krizlere ve mücadelelere vurgu yapmaktadır. Bir diğer iyicil sabit yıldız Rigel ise Jüpiterle kavuşumda olacağından şeref,zenginlik,mutluluk ve başarı konularını Dolunayla birlikte ortaya çıkartarak görünür kılacaktır. Bireysel doğum haritasındaki yerleşimine göre bu etkileşimler farklılık gösterebilir.

Gökyüzü Kova enerjisi ile doluyken;

- Geleneksel kalıplarımızdan çıkarak değişime/dönüşüme hazır olmak ve yeni fikirler, farklı bakış açıları geliştirmek
- Bütüne hizmet etmek, toplumsal sorunlara daha duyarlı bir yaklaşım sergilemek
- Yeni başlangıçlar yapmak
- İkili ilişkilerde daha sakin ve sabırlı davranmak
- Özgürlük ve bireyselliğin boyutlarını ve sınırlarını belirlemek
- Kişisel gelişimimiz için fırsatları değerlendirmek
- Özümüze dönüp bilinçaltındaki sorunlarımızı çözmeye çalışmak

Dolunay sürecini sorunsuz bir şekilde geçirmemizi sağlayacaktır.