Teknoloji

İzmir’deki öğrencilerin müsilaja karşı geliştirdiği cihaz ABD’den karşılık buldu İzmir’deki öğrencilerin müsilaja karşı geliştirdiği cihaz ABD’den karşılık buldu İzmir Fen Lisesi öğrencileri, müsilaja karşı geliştirdikleri uyarı cihazı ile ABD’deki bir yarışmadan ikincilik ödülü kazandı.
Apple silinen resimlerin geri gelmesi konusu hakkında açıklama yaptı Apple silinen resimlerin geri gelmesi konusu hakkında açıklama yaptı Geçtiğimiz günlerde bir çok İphone kullanıcısı telefonlarında yıllar önce sildikleri resimlerin yeniden geldiklerini ve bunlara anlam veremediklerini ifade etmişlerdi. Son gelen güncelleme ile bu sorun ortadan kalmış fakat beklenen açıklama gelmemişti. Konuya dair açıklama da geldi.
Whatsapp mesaj yazarken hata yapanlar için önemli bir güncelleme yayınladı Whatsapp mesaj yazarken hata yapanlar için önemli bir güncelleme yayınladı Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından olan Whatsapp son günlerde kullanılışından çok uygulamada yaptığı değişiklikler ile anılıyor. Son gelen güncellemeye en çok sık sık yanlış tuşa basanlar sevinecek.
Alper Gezeravcı Ankara'da konuştu "Ay'a gitmenin hazırlığına başladık" Alper Gezeravcı Ankara'da konuştu "Ay'a gitmenin hazırlığına başladık" Türkiye'nin tarihe geçen ilk insanlı uzay görevinin baş aktörü olan Alper Gezeravcı vites yükseltti. Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Gezeravcı yeni uzay hedeflerinden bahsettti.
Neuralink FDA onayı aldı 2. beyin çipi takılacak hasta belli oldu Neuralink FDA onayı aldı 2. beyin çipi takılacak hasta belli oldu Çılgın dahi olarak anılan Elon Musk'ın kurmuş olduğu Neuralink ikinci bir hastaya daha beyin çipi takmak için gerekli FDA onayını aldı. Haber teknoloji sektöründe büyük yankı uyandırdı.
2040 Yılında Ankara’da Hareketlilik konulu İkinci Paydaş Çalıştayı düzenlendi 2040 Yılında Ankara’da Hareketlilik konulu İkinci Paydaş Çalıştayı düzenlendi Başkent Ankara'da hayata geçirilecek olan projelerle ilgili olarak görüş alışverişleri devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘SMART Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı’ kapsamında ‘2040 Yılında Ankara’da Hareketlilik’ konulu 2. Paydaş Çalıştayı düzenlendi.
Whatsapp'tan bir değişiklik daha! Sohbet rengi değiştirilebilecek Whatsapp'tan bir değişiklik daha! Sohbet rengi değiştirilebilecek Dünya'nın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması görselinde güncelleme yapmaya devam ediyor. Yapılan değişiklikler kullanıcılardan farklı yorumlar alıyor.
Ankara'da yapılacak Sosyalfest için koordinasyon toplantısı düzenlendi Ankara'da yapılacak Sosyalfest için koordinasyon toplantısı düzenlendi Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest'in ikincisinin düzenlenmesi için geri sayım başladı. Ekim ayında Ankara’da gerçekleşecek ola Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest için koordinasyon toplantısı düzenlendiği öğrenildi.
iOS 17,5 ile gelen özellikler neler? iOS 17,5 ile gelen özellikler neler? Milyonlarca Apple kullanıcısı iOS güncellemelerini takip ediyor. iOS 17'nin son sürümü olan iOS 17.5 yayımlanırken kullanıcılar da birçok değişikliği beraberinde getiren yeni sürümün detaylarını merak ediyor. iOS 18'in tanıtılmasından çok kısa süre önce kullanıma sunulan iOS 17.5 özellikleri ve yeniliklerini Haberankara.com okurları için derledik.
NASA Ay'a tren yolu inşa etmeye hazırlanıyor NASA Ay'a tren yolu inşa etmeye hazırlanıyor Dünya ülkeleri arasında uzay yarışı yeni gelişmeleri beraberinde getiriyor. Bu konuda öncü ülkelerden olan Amerika yeni bir proje üzerinde çalışıyor.
WhatsApp'ın Android ve İOS tasarımı yenilendi WhatsApp'ın Android ve İOS tasarımı yenilendi Dünya üzerinden milyonlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp, tasarı ile gündem oldu. Android ve İOS'larda tamamen yenilenen WhatsApp, yeni ara yüzü ve getirdiği yeniliklerle kullanıcılarının dikkatini çekti.
iBlim insanları kalın bir atmosfere sahip süper Dünya keşfetti Bilim insanları kalın bir atmosfere sahip süper Dünya keşfetti Bilim insanlarının çalışmaları aralıksız olarak devam ederken bu kez süper dünya keşfi ile ilgili bir takım haberler gündeme geldi. Yayımlanan haberler kamuoyunun gündeminde yer alırken kalın atmosfere sahip süper Dünya keşfine ilişkin yapılan değerlendirmeler de merak konusu oldu.