Teknoloji

Türkiye uzay görevlerine devam ediyor! İkinci Türk Astronotunun uzaya ne zaman gideceği açıklandı Türkiye uzay görevlerine devam ediyor! İkinci Türk Astronotunun uzaya ne zaman gideceği açıklandı İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı tarihi yolculuğunu tamamlamasının ardından Türkiye'nin uzay serüveninde bir sonraki adımın ne olacağı merak konusu olmuştu. Merak edilen soru Gezeravcı'nın dönüşünün hemen ardından açıklandı. Türkiye'nin 2. astronotu olan Tuva Cihangir Atasever, Nisan ayında uzaya gidecek.
Dünya 6G'ye geçiyor! İlk uydu fırlatıldı Dünya 6G'ye geçiyor! İlk uydu fırlatıldı Dünya genelinde önemli teknolojik adımlara bir yenisi daha eklendi. Çin uzaya ilk 6G uydusu gönderen ülke oldu.
Akıllı ev sistemleri depremi saniyeler öncesinde haber veriyor! Akıllı ev sistemleri depremi saniyeler öncesinde haber veriyor! İnşaat sektöründe artık akıllı ev sistemleri ile depremi saniyeler öncesinde haber veren konutlar inşa edilirken bu evlere vatandaşların ilgisi de her geçen gün artıyor.
Apple Vision Pro çılgınlığı devam ediyor! Apple Vision Pro çılgınlığı devam ediyor! Apple teknoloji tarihinin kırılma noktası sayılabilecek yeni ürünü Vision Pro’yu geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdü. Ürünü satın alan insanlar hemen deneyimlerini paylaşmaya başladı.
Merakla bekleniyordu sonunda satışa çıktı! İşte Apple Vision Pro fiyat ve teknik özellikleri Merakla bekleniyordu sonunda satışa çıktı! İşte Apple Vision Pro fiyat ve teknik özellikleri Apple'ın ilk sanal gerçeklik gözlüğü olan Apple Vision Pro, satışa sunulduğu andan itibaren büyük bir merak ve ilgi konusu oldu. Bunun ardından gözlük hakkında merak edilenlere de yanıt geldi.
Astronot Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüş yolculuğu 2.kez ertelendi Astronot Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüş yolculuğu 2.kez ertelendi Türkiye'nin ilk astronotu olan ve 2 haftadır Uluslararası Uzay İstasyonunda bulunan Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğunun bir kez daha ertelendiği açıklandı. Gezeravcı ve beraberindeki ekibin dönüş yolculuğuna başlaması için en erken tarih 6 Şubat olarak açıklandı.
Spotify fiyatlarına zam yaptı! İşte yeni fiyatlar Spotify fiyatlarına zam yaptı! İşte yeni fiyatlar Tüm dünyanın en popüler müzik dinleme uygulamalarından olan "Spotify" ülkemizde abonelik fiyatlarına bir zam yaptı.
İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı için uzayda veda töreni düzenlendi İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı için uzayda veda töreni düzenlendi Uzaya çıkan ilk Türk vatandaşı Alper Gezeravcı ve beraberindeki ekip için uzayda veda töreni düzenlendi. Vatandaşlar düzenlenen veda törenini gururla takip etti.
İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı bugün dünyaya dönüyor! İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı bugün dünyaya dönüyor! İlk Türk astronotu olarak adını ülke ve dünya tarihine yazdıran Alper Gezeravcı bugün 2 haftalık misyonunu tamamlayıp dünyaya dönmek için yola çıkacak. Gezeravcı'nın dönüş yolculuğunun gidişi gibi tüm Türkiye tarafından takip edilmesi bekleniyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Dijital Sanatlar Akademisi Projesi için çağrıda bulundu! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Dijital Sanatlar Akademisi Projesi için çağrıda bulundu! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Kalkınma Ajansının öncülüğünde hayata geçirilen İSF Dijital Sanatlar Akademisi Projesi'nin çağrısını başlattıklarını duyurdu. Bu çerçevede Bakan Kacır'dan önemli açıklamalar geldi.
Alper Gezeravcı öğrencilerinin sorularını uzaydan cevapladı Alper Gezeravcı öğrencilerinin sorularını uzaydan cevapladı Türkiye'nin ilk astronotu olmayı başaran ve halen Uluslararası Uzay İstasyonunda bulunan Alper Gezeravcı, internet üzerinden canlı yayınlara katılarak merak edilen soruları cevaplamaya devam ediyor.
Sonunda bu da oldu beyne çip yerleştirildi! Elon Musk beyin çipi nedir, ne işe yarar? Sonunda bu da oldu beyne çip yerleştirildi! Elon Musk beyin çipi nedir, ne işe yarar? ABD'li milyarder Elon Musk, sosyal medya hesabı üzerinden öyle bir paylaşım yaptı ki görenler yok artık dedi. Artık beyne çip takılabilecek. Peki, Elon Musk beyin çipi nedir, ne işe yarar?