Youtube Shorts'a artık 3 dakikaya kadar video atılabilecek

Sosyal medyaların birbirlerindeki tutan özellikleri kopyalama olaylarından birisi de videolar ile ilgili olmuştu. TikTok'tan sonra Instagram'da Reels adıyla gelen bu özellik Youtube'da Shorts adını almıştı.

Youtube Shorts'a artık 3 dakikaya kadar video atılabilecek

Normal videoların uzun olması gibi nedenlerden dolayı pek tercih etmeyen kullanıcılar kısa ve istediğini alabildiği videolara daha çok ilgi gösteriyordu. Tiktok'un kısa video özelliği zamanla farklı uygulamalarda da görülmüştü.

Instagram'da bu özellikten geri kalmamış ve "Reels" adlı bir bölüm oluşturarak kullanıcıların aralıksız olarak yukarıdan aşağıya kaydırma yoluyla videolar izlemesini sağlamıştı.

SHORTS'TA DAHA UZUN VİDEO İZLEME DEVRİ BAŞLADI

Dünyaca ünlü online video izleme uygulaması Youtube'da kendi alanını doğrudan ilgilendiren bu özellikten geri durmamıştı. Instagram'daki Reels burada Shorts adıyla kullanıcılar ile buluşturulmuştu.

Diğer uygulamalardaki mantığın burada da olduğu Shorts'da radikal bir yenilik yapıldı. Edinilen bilgiye göre 2021'de dünya genelinde kullanılmaya başlanan Youtube Shorts'ta artık video yükleme uzunluğu 3 dakikaya çekildi.

Bu zamana kadar 1 dakikaya kadar videolara müsaade edilen Youtube Shorts'ta artık bundan sonra daha uzun videolar yüklenip seyredilebilecek. 2 dakika gibi uzun bir süre daha eklenmesinin kullanıcılar arasında nasıl bir şekilde karşılanacağı ise zaman içerisinde daha net bir şekilde gözlemlenebilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER