Youtube o kurnazlığı affetmedi! Türkiye üzerinden kullanılan abonelikler iptal edildi

Dünya video paylaşım platformu devi Youtube, Premium abonelerindeki istikrarlılığı sürdürüyor. Bu kapsamda ülke dışı kullanılan Premium aboneliklerine acımadı.

Youtube o kurnazlığı affetmedi! Türkiye üzerinden kullanılan abonelikler iptal edildi

Video paylaşım ve sosyal medya platformu Youtube, reklamsız izleme, müzik dinleme ve ekranı küçültme gibi özellikler sunan Premium aboneliklerinde, kullanıcılarını memnun etmeye çalışırken, aboneliklere yönelik kuralları da sıkı tutmaya devam ediyor. Bu kapsamda Youtube, Premium aboneliklerin herhangi bir müdahaleyle engellenmemesi adına ilk olarak reklam engelleyici kullanan izleyicilere karşı tavrını koymuştu. Birkaç aydır Youtube’un yeni getirdiği kurallarla artık reklam engelleyici kullanan izleyiciler, Youtube’a erişim sağlamakta zorluk çekmeye başladı. Ve bunun için Youtube Premium almaya teşvik edildiler.

Youtube o kurnazlığı affetmedi! Türkiye üzerinden kullanılan abonelikler iptal edildi

YOUTUBE PREMIUM ABONELİKLERİNDE ADİL OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

Youtube, yeni bir uygulama ile Premium abonelikler konusunda yeniden kendisinden söz ettirdi. Sosyal medya platformlarından Reddit’teki üyelerinden paylaşılan derlemelere göre, VPN kullanarak kendi ülke dışındaki ülkelerin Premium abonelik kullananları Youtube fark etti. Youtube, VPN kullanarak kendi ülkelerine göre daha ucuz olan Ukrayna ve Türkiye gibi ülkelerin Premium’larını kullanan izleyicilerin, aboneliklerini iptal etti.

Youtube bu uygulama ile farklı ülkelerde yaşayıp daha ucuz olduğu için Türkiye üzerinden "premium" satın alanların aboneliklerini iptal etmeye devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER