YouTube kapanacak mı, erişim engeli mi geliyor?

Ülkemizde de sıkça kullanılan müzik dinleme platformlarının başında gelen YouTube’nin kapatılıp kapatılmayacağı, erişim yasağının gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Konu ile ilgili RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından açıklama geldi.

YouTube kapanacak mı, erişim engeli mi geliyor?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Şahin, Ekol TV’de önemli konulara açıklık getirdi. Gündüz kuşağından YouTube’ye kadar pek çok konuda açıklama yapan Şahin, yeni yayın döneminde ciddi önlemlerin alınacağını ifade etti.

“ÇOK FAZLA ŞİKAYET VAR”

Gündüz kuşağı programları için çok fazla şikayet olduğunu ifade eden Şahin, “Çünkü çok fazla şikayet var, Gündüz kuşağı ile ilgili sadece izleyiciden değil, STK'lardan var, hükümet kanadından var, muhalefetten var, her taraftan var. Artık gündüz kuşağı dediğimiz programlarda kanunun haricinde ilke kararlarımız olacak”

“YANLIŞ BİLGİ VERMEYECEKLER”

Sokak röportajlarına da değinen Şahin, düzenleme getirileceğini söyledi. İftira atamayacaklarını ve yanlış bilgi veremeyeceklerini ifade eden Şahin, geçtiğimiz günlerde İzmir’de sokak röportajındaki sözlerinden dolayı gözaltına alınan Dilruba için de, “Benim açıklamamdan sonra harekete geçilmiş, hayır. O söylenenleri kim söylerse söylesin gözaltına alınır. Bir soruşturma geçirir. Sayın Cumhurbaşkanımıza bir hareket var. Toplumun bir kesimine hakaret var. Bunları bir ay önce de söyleseydi bununla karşılaşılırdı” dedi.

YOUTUBE KAPANACAK MI?

RTÜK Başkanı Şahin’in YouTube için yapmış olduğu açıklama sonrasında YouTube’nin kapatılıp kapatılmayacağı araştırılmaya başlandı. Dev uygulama için şu anda kapatma ya da erişim engeli söz konusunun olmayacağı tahmin ediliyor. Ancak burada yayıncılık yapanlar için yeni düzenlemeler gelebilir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER