Yerli insansı robot Tomyris 40 günde üretildi! 9 mimik yapabiliyor

Türkiye'de geliştirilen yerli insansı robot Cuma'ya kardeş olarak geliştirilen Tomyris 40 gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Üretilen yerli insansı robotun 9 mimik yapabildiği açıklandı.

Yerli insansı robot Tomyris 40 günde üretildi! 9 mimik yapabiliyor

Ulutek Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi çalışmalarına tüm hızı ile devam ederken 40 günlük kısa bir sürede üretilen yerli insansı robot görenleri kendisine hayran bıraktı. Bursa'da faaliyet gösteren firmanın ilk fazını robotik kodlama eğitim metaryeli olarak tasarladığı Cuma'ya kardeş olarak tasarlanan Tomyris 9 farklı mimik yapma yeteneğine sahip.

YERLİ İNSANSI ROBOT TOMYRİS 9 FARKLI MİMİK YAPIYOR!

Yazılım sektöründe 2002'den bu yana hizmet veren Biorobotec firması, Ulutek Teknopark'ın avantajlarını kullanarak kodlama eğitim seti, asistan robot ve insansı biyonik robot üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Firma ile Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle ilk aşama çalışmalarının ardından robotik kodlama eğitim materyali olarak kafa, gövde ve kollar şeklinde üretilen, kadın erkek, çocuk yetişkin ayrımı yapabilen, karşısındaki kişinin el, yüz hareketlerini taklit edebilen robot "Cuma"nın ardından ikinci aşamanın ilk örneği olan yapay zeka asistanı Tomyris, 40 günde üretildi.

Yerli insansı robot Tomyris 40 günde üretildi! 9 mimik yapabiliyor

Yüzündeki geliştirmeler sayesinde 9 farklı duyguyu mimiklerle gösterebilen Tomyris'in, yapay zekayla görüntü işleme, dil, duygu çözümleme, sorulara yanıt verebilme gibi beceriler kazanması için çalışılıyor.

Ekibin büyük bir titizlikle üzerinde çalıştığı projede Tomyris'in üst gövdesi tamamlanırken insan görüntüsüne kavuşturulabilmesi için silikon deri çalışmaları üzerinde çalışmalar sürüyor. Kurum ve kuruluşlarda asistan olarak görevlendirilecek olan robotun 4 sene içerisinde üretime geçmesi hedefleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER