Yapay zekanın sesi Scarlet Johansson’a yüzde 98 oranında benzetildi

Popüler yapay zeka programlarından ChatGPT’nin “Sky’ adlı sesinin, Her filminde olduğu gibi yüzde 98 oranında Scarlett Johansson’a benzetildi.

Yapay zekanın sesi Scarlet Johansson’a yüzde 98 oranında benzetildi

Spike Jonze’nin yönettiği Her adlı bilimkurgu filmi sonrası teknoloji dünyasında tıpkı filmde olduğu gibi, Scarlett Johansson’ın filmde Samantha adlı yapay zeka programını seslendirmesi teknoloji gündemini meşgul etmeye başladı. Günümüzdeki yapay zeka programlarında onun sesinin kullanılabileceğine yönelik konular tartışılmaya devam ediyor.

OpenAI’ın geliştirdiği popüler yapay zeka programı ChatGPT’nin yeni özelliği olan Sky programında, filmde olduğu gibi programın sesinin Scarlett Johansson olduğu iddia edilmişti. Ünlü aktris ise, şirketin bu yönde bir talepte bulunduğunu ancak kabul etmediğini söylemişti. Buna paralel sesin Scarlett Johansson’a ait olduğuna yönelik iddiaları ise OpenAI şirketi de reddetmişti.

Yapay zekanın sesi Scarlet Johansson’a yüzde 98 oranında benzetildi

SES YÜZDE 98 ORANINDA SCARLETT JOHANSSON’A BENZİYOR

ABD’de hem haber sitesi hem de radyo olarak yayın yapan NPR adlı bir kaynağın hazırladığı habere göre, Arizona Eyaleti’ndeki ses araştırmacaları, ChatGPT’deki Sky eklentisindeki sesin yüzde 98 oranında Scarlett Johansson’a benzediğini söyledi. Yapılan araştırmada 600 aktrisin sesi kullanıldı. Johansson ise bunların arasında açık ara farkla gerçeğe en yaklaşan ses olarak sonuçlara kaydedildi.

Araştırmacılar, yüzde 98 oranındaki sonuca ulaşsa da bazen sesin çok tiz ve nefesli olduğuna da dikkat çekerken, Sky’ın sesinin şu sıralar Sen ihtimali adlı filmdeki performansıyla yeniden öne çıkan Anne Hathaway’e de bazı yönlerden benzer olduğu açıklandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER