Yapay zekada Google devrimi: Ürün satın alacak, sosyal medya paylaşımı yapacak!

Yapay zeka teknolojisi artık sınır tanımamaya başladı. Google tarafından devreye sokulacağı iddia edilen yeni yapay zeka aracı bilgisayarlardaki günlük işlemleri otomatik olarak yapabilecek.

Yapay zekada Google devrimi: Ürün satın alacak, sosyal medya paylaşımı yapacak!

Yapay zeka ile ilgili çalışmalar insanları şaşırtmaya devam ediyor. Teknoloji devleri hazırladıkları yapay zeka araçları ile çok sayıda imkanı kullanıma sokabiliyor. Bu imkanlar hayatı kolaylaştırmaya da yararken artık ekstradan bazı işlemler için zaman harcanmasına gerek kalmıyor. Bu konuda son bir iddia Google için geldi.

GÜNLÜK İŞLEMLERİ YAPACAK!

Google hazırladığı yeni yapay zeka aracı ile bilgisayarların bir kullanıcı gibi kullanılmasını sağlayarak günlük bazı işlemlerin yapılabilmesini sağlayacak. Jarvis adı verilen bu yapay zeka aracı kullanıcılar için araştırma yapacak, ürün satın alabilecek, uçuş rezervasyonu yapacak, tatil planlayacak. Tüm bu işlemler yanında sayısız günlük görevi yapacak olan sistem bildirimlerle bunu kullanıcılara iletecek.

ZAMANDAN VE MALİYETTEN TASARRUF

Jarvis ilk olarak Google Chorme üzerinden kullanıma sunulacak. Bu şekilde tarayıcı üzerinde belirlenecek olan görevler ekstra bir işlem yapılmadan talimatlar şeklinde yapay zekaya yaptırılabilecek. Kullanıcılar adına sosyal medya paylaşımı dahi yapabilecek sistem özellikle e-ticaret sektörü için devrim olacak. E-ticaret için sosyal medyayı tamamen yönetebilecek olan yapay zeka bu alanda yapılan çalışmalarda maliyeti de sıfırlamış olacak.

Jarvis yapay zeka sisteminin çok nitelikli olacağına dair bilgiler verildi. Bu sistem web sitelerinden görüntüler alarak yorumlayabilecek. Web siteler üzerinden kişilerin tüm işlemleri yapay zekaya yaptırılabilecek. Zamandan ve maliyetten tasarruf getiren sistem merakla bekleniyor.

Jarvis yapay zeka aracının son hazırlıklarının yapıldığı öğrenildi. Google bu sistemi Aralık ayında duyuracak. Ancak bir test aşamasının olması bekleniyor. Bunun ne şekilde olacağı Google tarafından açıklanacak.

SONRAKİ HABER