Yapay zekada dev iş birliği! Apple ve Meta el sıkışmak üzere

Yapay zeka yarışında rekabet kadar ünlü şirketler iş birliği yapma yoluna da gidiyor. Bu ortaklıklar arasında en öne çıkansa Meta ve Apple arasındaki iş birliği oldu.

Yapay zekada dev iş birliği! Apple ve Meta el sıkışmak üzere

Habertürk’ün haberine göre Meta Platforms, Apple ile yapay zeka alanında iş birliği yapma konusunda görüşmelere başladığını açıkladı. Bu kapsamda Meta'nın üretken yapay zeka modelinin, Apple'ın son zamanlarda duyurduğu iPhone'lar için geliştirdiği yapay zeka sistemine entegre edilebileceği kaydedildi. Bu iş birliği ile gelecekte yapay zeka ve teknoloji alanında büyük bir devrimin öncüsü olabileceği konuşuluyor.

AI GELİŞİMİNDE YENİ AKTÖRLER SAHNEYE ÇIKIYOR

Yapay zekada dev iş birliği! Apple ve Meta el sıkışmak üzere

Yapay zeka sadece teknoloji değil dünyanın gündeminde yer almayı sürdürürken, büyük şirketler bu alanda tek başına yürümek yerine ortaklıklarla AI (Artifical Intelligence – Yapay zeka) gelişimini genişletmeyi amaçlıyor. Entegrasyonu en başta sağlam tutmaya çalışan kuruluşlardan Facebook'un ana şirketi Meta da bu alanda iPhone'un üreticisi Apple ile bir araya gelmek için görüşmelere başladı.

CHATGPT APPLE’A MI GEÇECEK?

Apple, bu ay uzun zamandır beklenen yapay zeka stratejisini açıkladı ve Siri de dahil olmak üzere yeni Apple Intelligence teknolojisini uygulama paketine entegre edeceğini ve ChatGPT'yi cihazlarına getireceğini de belirtti. Bu kapsamda Wall Street Journal’ın duyurduğuna göre Meta ile Apple, gelişmiş yapay zeka çalışmaları için yeni bir iş birliği yapmak üzere bir araya gelecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER