Yapay zeka yarışında o şirket Microsoft ve Apple'ı geride bıraktı!

Yapay zekaya yönelik gelişmeler devam ederken şirketler arasındaki rekabet de kızıştı. İşte o şirketlerden biri yarışta bilişim devi Microfost’u geride bıraktı.

Yapay zeka yarışında o şirket Microsoft ve Apple'ı geride bıraktı!

Teknoloji dünyasında yapay zeka öne çıkan konulardan biri olmanın yanı sıra tüm dünyayı etkisi altına alıyor. Bunun yanı sıra yapay zeka alanında da rekabet devam ederken çip üreticiliğinde üst sıralarda yer alan Nvidia, Microsoft’u geride bırakıyor.

Habertürk’ün haberine göre Nvidia, piyasa değeriyle Microsoft'u geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi unvanını elde etti. Nvidia'ın Nasdaq borsasında işlem gören hisseleri dün akşam itibarıyla yüzde 3,5 değer kazanarak hisse başına 136 dolara yükseldi.

Yapay zeka yarışında o şirket Microsoft ve Apple'ı geride bıraktı!

MİCROSOFT VE APPLE’I GERİDE BIRAKTI

Grafik işlemci üreticisi ve yapay zeka çip devi Nvidia AI'ın (yapay zeka) gelişimini en başarılı şekilde değerlendiren şirketlerden olmayı sürdürüyor. Son dönemde dramatik bir yükseliş yakalayan şirket bu çalışmaları sayesinde, piyasa değeri açısından Microsoft ve Apple’ı geride bırakarak dünyanın en değerli halka açık şirketi oldu. Nvidia’nın piyasa kapitalizasyonu 3.34 trilyon doları bulurken, bu rakam Microsoft için 3.32 trilyon dolar ve Apple için 3.29 trilyon dolar olarak kaydedildi.

Şirketin toplam piyasa değeri, hisselerindeki yükselişle birlikte 3 trilyon 340 milyar dolara ulaştı. Böylece Nvidia, piyasa değerini, yıl başından bu yana ikiye katlamış oldu. 8 yıl önce şirketin hisselerinin piyasa değeri bugünkünün yüzde 1'inden azalış gösterdi.

Nvidia’nın hisse fiyatı, %3.7’lik bir artışla 135.77 dolara yükseldi ve şirketin değerini 3.33 trilyon dolara taşıdı. Bu büyük başarı, özellikle yapay zeka sektöründeki hızlı büyüme ve Nvidia’nın bu alandaki yenilikçi ürünleri sayesinde geldi.

Çip üreticisinin bu gelişimi Apple’ı geride bırakarak en değerli ikinci şirket olmasından sadece birkaç gün sonrasında gerçekleşti.

Microsoft’un piyasa değeri, hisseleri %0.45 düşüşle 3.317 trilyon dolar olarak kaydedilirken Apple’ın hisseleri %1’den fazla düşerek ve şirketin değeri 3.286 trilyon dolara gerileme göstererek Nvidia’nın önünü açtılar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER