Yapay zeka artık onun da uzmanı oldu! Manav reyonlarında görürseniz şaşırmayın

Yapay zekanın kullanım alanı gün geçtikçe daha da genişlerken o teknoloji artık sebze-meyve reyonlarının en zor problemlerinden birini de çözmeye başladı.

Yapay zeka artık onun da uzmanı oldu! Manav reyonlarında görürseniz şaşırmayın

Yapay zekaya yönelik gelişmeler her geçen gün insanları daha da şaşırtırken mevcut teknolojinin kullanım alanları da giderek genişliyor. Tıptan sanayiye, bilimden sanata, alışverişten bankacılık işlemlerine kadar birçok alanda kullanılan yapay zeka, son zamanlarda insanların gündelik yaşamda karşılaştığı sorunlara da çeşitli çözümler geliştiriyor.

KARPUZUN İYİSİNDEN DE YAPAY ZEKA ANLIYOR

Yaz mevsiminde sıklıkla tüketilen ancak seçerken büyük zorluk yaşanan karpuz alımında da artık yapay zekadan yardım alınabiliyor. Yapay zeka yardımıyla iyi karpuzu seçebilmek için öncelikle karpuzların yer aldığı tezgahın fotoğrafını çekip yapay zeka uygulaması ChatGPT'ye yüklemek gerekiyor.

Sonrasında "fotoğraftaki en iyi karpuz hangisi?", "Sence hangi karpuzu almalıyım" gibi sorular yöneltilen uygulama, öncelikle kaliteli ve lezzetli karpuzun özellikleriyle ilgili bilgi veriyor.

Daha sonra fotoğraftaki karpuzları bu kriterlere göre değerlendiren yapay zeka, karpuzlardan birisini öneriyor.

KAYSERİ’DE BAZI MANAVLAR CHATGPT’YE BAŞVURDU

Yapay zeka artık onun da uzmanı oldu! Manav reyonlarında görürseniz şaşırmayın

Kayseri'de bir manav yapay zeka uygulaması ChatGPT'ye karpuz seçimi yaptırarak bu uygulamayı başlattı.

Onlarca karpuzun bulunduğu bir manavdaki tezgahın fotoğrafını çekip daha sonra yapay zeka uygulamasından iyi bir meyve seçmesini isteyen müşteriler uygulamanın seçtiği karpuzu manava kestirdi. Karpuz, oldukça sulu, kırmızı renkli ve lezzetli çıktı.

Başka manavlarda da denenen uygulama, çoğunlukla iyi karpuzu seçti.

“KARPUZUN İYİSİNDEN YÜZDE 98 ORANINDA ANLIYOR”

Yapay zeka üzerine çeşitli çalışmalar yapan Abdullah Gül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Aydın, yapay zekanın birçok alanda kullanıldığını, bazı durumlarda insanlardan daha başarılı olduğunu kaydetti.

Yapay zeka sistemlerinin insan hayatındaki işleri hem kolaylaştırdığını hem de hızlandırdığını belirten Aydın, yapay zekanın insanların doğru karar verme süreçlerine destek olduğunun altını çizdi.

Yapay zeka sistemlerinin iyi meyve seçiminde de kullanıldığını anlatan Aydın, uluslararası bir yayında yapay zekanın iyi meyve seçiminde yüzde 95-98, iyi karpuz seçiminde yüzde 98 başarı gösterdiğinin tespit edildiğini kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER