X Brezilya'da erişime kapatıldı! VPN ile girmek bile yasak

Elon Musk'un Latin Amerika ile yaşadığı gerginlikler bitmek bilmiyor. Donald Trump'a karşı daha olumlu yaklaşan ve yeni yönetimde yer alma ihtimali sık sık dile getirilen Musk'un sahip olduğu X, Brezilya'da artık kullanılamayacak.

X Brezilya'da erişime kapatıldı! VPN ile girmek bile yasak

Teknoloji gündeminde sıklaşan ülkelerde uygulamaların kısıtlanma haberlerine bir yenisi daha eklendi. Elon Musk'un satın almasının ardından adını X olarak değiştiren Twitter'ın Brezilya Yüksek mahkemesi tarafından ülkede kullanıma kapatıldığı bildirildi.

GİRMEYİ DENEYEN PİŞMAN OLACAK

Mahkeme bu şekilde bir karar vermesine gerekçe olarak X'in ülkelerine bir temsilci atama yapmamasını gösterdi. Mahkeme kararını sağlamlaştırmak adına VPN gibi alternatif yöntemler ile uygulamalara girenlere 8.874 dolara kadar varan bir para cezası uygulanacak.

ELON MUSK BREZİLYA YÖNETİMİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Uygulamasının bir ülkede daha erişim kısıtlaması alması Musk'u çok sinirlendirdi. Kararı X hesabı üzerinden değerlendiren Elon Musk "Brezilya'daki baskıcı rejim, insanların gerçeği öğrenmesinden o kadar korkuyor ki bunu deneyen herkesi iflas ettirecek" dedi. Musk Brezilya Yargıçı Morales'e ise "Sahtekar" dedi.

VENEZUELA'DA DA BENZER SÜREÇ YAŞANDI

Geçtiğimiz günlerde bir başka Latin Amerika ülkesi Venezuela'da aynı durum yaşanmıştı. Elon Musk ile birbirlerine sert sözler söyleyen Devlet Başkanı Nicolas Maduro 10 gün boyunca X'i ülkesinde kullanım dışı bırakmıştı. Her iki ismin birbirine nefret dolu sözleri gündem olmuştu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER