WhatsApp güvenlik açığı iddiasıyla gündeme geldi

Günümüzün en sık tercih edilen mesajlaşma uygulamaları arasında olan WhatsApp son dönemlerde güvenlik açığı ile konuşulmaya başlandı. Aktarılan son habere göre WhatsApp’ta güvenlik açığı olduğu iddia edildi.

WhatsApp güvenlik açığı iddiasıyla gündeme geldi

Yapılan son açıklamaya göre WhatsApp uygulaması içerisinde yer alan Bir Kez Görüntüle seçeneği ile gönderilen fotoğrafların kalıcı olarak saklanabildiği iddia edildi. WhatsApp’ın bu konuya ilişkin açıklama ya da düzeltme yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.

WhatsApp dönemsel olarak yaptığı açıklamalarla mesajların asla saklanmadığını dile getiriyor. Ancak uygulamaya ilişkin sürekli olarak güvenlik açığı haberleri çıkıyor.

ÖZELLİĞİ KULLANANLAR ŞOKE OLDU

Konuya ilişkin Sözcü’nün aktardığı habere göre WhatsApp’ın, tüm kullanıcılara sunduğu bir kez görüntülenebilen fotoğraf ve videolar için “Bir Kez Görüntüle” özelliğinde ciddi güvenlik açığı olduğu ortaya çıktı. Görsellerin kalıcı olarak saklanabildiği uygulama da bu özelliği kullananlar tarafından bu haber büyük bir şaşkınlık içerisinde karşılandı.

KORUMA ÖNLEMLERİ DAHA YETERSİZ

Yapılan araştırmalar neticesinde bu özellik, WhatsApp’ın web ya da masaüstü uygulaması üzerinden delinebilir. Bu şekilde kullanıcılar sadece 1 defa görmesi gereken içerikleri kaydederek, istedikleri tarafından görüntüleyebiliyor. Özellikle WhatsApp’ın web ve masaüstü sürümlerinde telefona kıyasla koruma önlemlerinin daha yetersiz olduğu ifade ediliyor.

Ancak henüz WhatsApp’ın bahsi geçen güvenlik açığına ilişkin resmi bir açıklama yapmaması, milyonlarca WhatsApp kullanıcısını endişelendiriyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER