Whatsapp durumlarına artık sohbet ekranından da erişilebilecek

Whatsapp'ın piyasaya çıktıktan sonra bünyesine eklediği özelliklerden olan durumlar ile ilgili yeni bir özellik gelmesinin beklenildiği öğrenildi. Yapılacak güncelleme ile artık durumları görmek için güncellemeler sekmesine basmaya gerek kalmayacak.

Whatsapp durumlarına artık sohbet ekranından da erişilebilecek

2014 yılında Facebook ve Instagram'ın da sahibi olan META bünyesine katılan Whatsapp'da bu sahipliğin etkisi sık sık görülüyor. Meta Instagram'a kazandırdığı özelliklerini Facebook ve Whatsapp'da da değerlendiriyor.

Bu özelliklerden birisi de Instagram'ın Snapchat'ten esinlendiği 24 saat boyunca görüntülenebilen paylaşımların yapıldığı güncellemeler bölümü olmuştu. Durumlar olarak da bilinen bu kısımda whatsapp kullanıcıları rehberinde bulunan kişilerin görebildiği gönderiler paylaşma fırsatı elde etmişti.

DURUMLARI TEKRAR TEKRAR GÖREBİLECEKLER

Webtekno'da yer alan habere göre Whatsapp bu konu ile ilgili bir kısayol güncellemesi yaptı. Whatsapp kullanıcıları sohbet ekranında yazışmaları bulunan kişilerin durumlarını görmek için profil resmine tıklıyordu. Yeni güncellemede yapılan tıklama sonrasında da kullanıcıların profil resmi etrafında gri halka olacağı ve tekrar tekrar durumların görülebileceği öğrenildi.

Şu anda beta testinde olan ve kullanıcıların erişimine açılan bu özelliğin giderek yaygınlaşmasının beklenildiği ifade edildi. Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından olan Whatsapp günümüzde bir iletişim yöntemi haline geldi. Kısa mesajın neredeyse tarih olduğu günümüzde insanlar mesaj, görüntü ve sesli konuşma seçenekleri sunmasından dolayı sıklıkla Whatsapp'ı tercih ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER