Whatsapp artık o telefonlarda kullanılamayacak! Yeni güncelleme hangi modelleri etkileyecek?

Meta’nın en çok kullanılan uygulamalarından Whatsapp’ın son güncellemesi ile artık o telefonlarda uygulamanın kullanılamayacağı açıklandı. Whatsapp’ın kullanılamayacağı telefonlar merak konusu oldu.

Whatsapp artık o telefonlarda kullanılamayacak! Yeni güncelleme hangi modelleri etkileyecek?

Whatsapp’ın son güncellemesi akıllı telefon kullananlarda panik yarattı. Çünkü yeni güncelleme artık birçok popüler telefon markasının belirli modellerini desteklemeyecek. Meta’ya ait Whatsapp’ın minimum sistem gereksinimlerini değiştirmesi eski telefon kullananları önemli oranda etkileyecek.

Whatsapp’ın son güncellemesi kapsamındaki rapor ile, Samsung, Motorola, Sony ve Apple gibi popüler markaların 30’dan fazla modeli artık WhatsApp güncellemelerini veya güvenlik yamalarını desteklemeyecek. Whatsapp’ın kullanılamayacağı telefonların listesini sizler için derledik.

WHATSAPP HANGİ TELEFONLARDA KULLANILAMAYACAK

Whatsapp artık o telefonlarda kullanılamayacak! Yeni güncelleme hangi modelleri etkileyecek?

Samsung’un Galaxy serileri ve Apple’ın iPhone modellerinin öne çıktığı liste şu şekilde:

Samsung: Galaxy Note 3, Galaxy S3 Mini, Galaxy S4 Mini, Galaxy Ace Plus, Galaxy Core, Galaxy Express 2, Galaxy Grand, Galaxy Note 3 ve Galaxy S4 Zoom

Apple: iPhone 5, iPhone 6, iPhone SE, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus

Motorola: Moto G ve Moto X

Huawei: Ascend P6 S, Ascend G525, Huawei C199, Huawei GX1s ve Huawei Y625

Lenovo: Lenovo 46600, Lenovo A858T, Lenovo P70 ve Lenovo S890

Sony: Xperia Z1 ve Xperia E3

LG: Optimus 4X HD, Optimus G, Optimus G Pro ve Optimus L7

WHATSAPP’IN ÇALIŞMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Akıllı telefonlar birkaç yıl dayanabildiği için WhatsApp gibi uygulamalar daha yeni yazılım sürümleri için güncellemeler yapar. Uygulama, kullanıcıların en son güvenlik özelliklerinden ve işlevlerinden yararlanmalarını sağlamak için bu yeni gereksinimleri belirledi.

WhatsApp’ın artık yalnızca Android 5.0 veya daha yeni sürümleri ve iOS 12 veya daha yeni sürümleri çalıştıran cihazları desteklediğini açıkladı. Whatsapp’ın telefonunuzda çalışıp çalışmadığını aşağıdaki adımları takip ederek öğrenebilirsiniz:

iPhone: Ayarlar > Genel > Hakkında

Android: Ayarlar > Telefon hakkında > Yazılım sürümü

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER